Xavier Martín i Carles Reganya, president i tresorer de NEM
Notícies relacionades
Xavier Martín i Carles Reganya, president i tresorer de NEM

NEM, contra el govern: “No tenen visió ni estan a l’alçada”

Les relacions entre l’associació comercial i l’Ajuntament de Mataró, en el seu punt més baix després de la campanya nadalenca

patrocini Pous consultans nova llei
 

Les relacions entre Ajuntament de Mataró i Negoci Empresa Mataró, entre el govern municipal i la junta de la principal associació comercial de la capital del Maresme estan al seu punt més baix, amb les posicions més allunyades que mai. És el que es desprèn de l’esmorzar amb la premsa del NEM en el que van carregar tintes contra la gestió del govern, a qui van retreure manca de coordinació i visió per a la ciutat. NEM posa d’exemple la campanya de Nadal, la manca de neteja o la descoordinació. “Estem molt enfadats i des del canvi de govern sembla que la situació encara ha anat a pitjor”, explica Xavier Martín, president del NEM.

Martín destaca l'esforç realitzat pel NEM per donar visibilitat al comerç local en la passada campanya nadalenca i retreu a l’Ajuntament en nul suport rebut. Denuncien que no els van posar facilitats per a enregistrar un spot, que es van succeir talls de circulació per diferents obres o la tardança de la remodelació del carrer de Sant Josep. Són, tot plegat, exemples del que considera “manca de comunicació i coordinació amb l'Ajuntament, és clamorós que falta previsió i planificació per a esdeveniments i millores a la ciutat”.

La neteja emergeix com una de les principals preocupacions: “Veiem carrers bruts i plens de fullaraca, falta de manteniment, problemes amb la recollida del vidre o amb els contenidors mòbils que es posen abans d’hora en ple eix comercial”, critica Martín que considera que tot plegat afecta i molt la imatge de Mataró, la seva projecció i la sensació de benestar dels ciutadans.

Un moment de l'esmorzar amb la premsa de NEM
Un moment de l'esmorzar amb la premsa de NEM


El NEM reclama “un face to face constant, tenir diàleg, sumar, perquè només volem sumar” amb un govern municipal al qual retreu que cada cop costa més de reunir-s’hi i acordar. “Volem suport, no econòmic però suport” va dir el president tot i recordar que l’associació rep la mateixa subvenció per conveni des de fa més de 10 anys. 

Revertir la “imatge deplorable” de Mataró

Per NEM “sembla que al govern li molestem, que tinguin fred de peus pel simple fet de voler sumar, d’avançar”. Martín posa l’exemple de la no il·luminació nadalenca del Camí Ral o el carrer de Montserrat, tot i que es va demanar, explica que la suma de diferents exemples com la manca de caramels a la Cavalcada o la suspensió dels Tres Tombs va “fent minvar la imatge de la ciutat” que va titullar de "deplorable" per aspectes com la falta de neteja o la inseguretat.  

Martín considera que “falta ambició, visió de ciutat, moure’s, anar a buscar operadors per reflotar zones i carrers” i considera que si no hi ha un canvi d’actitud es confirmarà que l’actual govern, amb els departaments de promoció econòmica i comerç al capdavant, “no estan a l’alçada de Mataró”. 

Comentaris (23)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive