NEM retreu a l'Ajuntament que posa "impediments al comerç"
NEM retreu a l'Ajuntament que posa "impediments al comerç"

NEM retreu a l'Ajuntament que posa "impediments al comerç" en plena campanya de Nadal

Negoci Empresa Mataró critica la gestió de la mobilitat en l'inici de la campanya de Nadal i demana "més empatia" a l'Ajuntament perquè la ciutat no mori comercialment

patrocini Pous consultans nova llei
 

El sector comercial del centre de Mataró està decebut per la manca de suport institucional de l’Ajuntament i per la gestió de projectes que, diuen, afecten els seus negocis. El retard en les obres d’urbanització del carrer Sant Josep, on les màquines encara treballen havent-se iniciat ja la campanya de Nadal, o la gestió de la mobilitat amb vehicle privat al centre de la ciutat en són els principals culpables. “Hi ha massa impediments”, exclama el president de Negoci Empresa Mataró (NEM), Xavier Martín. L’entitat reclama “empatia” per part del consistori  perquè la ciutat bategui: “Una ciutat sense comerç és una ciutat morta”.

Martín admet que malgrat el retard de les obres del carrer Sant Josep són degudes a unes troballes arquològiques que van tenir els treballs parats alguns dies, la gravetat de la situació recau en la “manca de previsió” de l’Ajuntament. Actualment les obres estan en el seu tram final, on el carrer afectat connecta amb la Riera, la principal artèria de vianants del centre. Aquest dimecres, a més, la coincidència de les obres de pavimentació del tram més proper a La Riera i dels treballs al clavegueram han obligat a tallar el carrer puntualment, fins a les 12.15h, segons ha assenyalat l'Ajuntament.

Xavier Martín, president del NEM.
Xavier Martín, president del NEM.


“Si ja hagués estat obert, la circulació hagués estat més fluida i la gent tornaria”, diu Martín en relació a l’afectació de les obres durant el cap de setmana del ‘Black Friday’ que donava el tret de sortida a la campanya de Nadal. Els comerciants fan també extensiva la crítica a la gestió de la mobilitat en aquesta zona de la ciutat. Segons el Pla d’Impuls del Centre, el pas de vehicles privats està restringit a partir de dos quarts d’onze del matí per donar prioritat als vianants. Tot i això, el pas de camions, furgonetes i cotxes és una constant passat aquest horari. Durant la compareixença de NEM, de fet, se n’han donat casos: “Ara ho estem comprovant com continuen passant”, diu indignat Martín.

Amb tot, el sector demana més suport de l’administració i ajuda des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. "No hi ha empatia amb el comerç ni amb els negocis”, es lamenta el president de l’entitat.

Comentaris (2)

Vividors del NEM Fa 3 mesos
Sou pitjor que els polítics als que critiqueu. Caldria explicar en que gasteu els mils d'euros que us regala l'Ajuntament i els associats pel comerç, més enllà de posar al centre quatre galets (papereres). Per pagar-vos els sous dels que chupeu del "Bote"? Per pagar les festes (en blanc) del President? Per pagar-vos la publicitat d'autobombo?. Com a empresari llogar l'espai públic per fer una fira em costa molts diners. Per a vosaltres és gratuït, i ens cobreu als expositors. Quin Chollo!
Cunyat Fa 3 mesos
Aquest és una mica cunyat. Quan les obres s'acabin, sigui un èxit i afavoreixi al comerç, llavors es posarà una medalla. Ja ho veig venir..
Carme Fa 3 mesos
Cert que l'Ajuntament no empatitza amb el comerç. El cert és que no empatitza amb ningú, ni comerç ni veins als que exprem com a una fruita madura. El carrer de Sant Antoni, tallat ara de forma permanent fins el final de la segona Sagrada Família. Un tram de l'Avinguda del Maresme, a tocar amb el carrer Tolón. Fa mesos que els vianants han de fer tot un circuit cada dia diferent, per accedir a l'ultim tram. Moltíssims diners a vegades malbaratats. Perquè no s'inverteix en la Sanitat? no

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive