Policia Local. Clam del comerç mataroní per la inseguretat: “les dades no són reals”
Policia Local. Clam del comerç mataroní per la inseguretat: “les dades no són reals”

Clam del comerç mataroní per la inseguretat: “Les dades no són reals”

Negoci Empresa Mataró denuncia que molts dels furts i robatoris no es denuncien i demanen més presència policial al carrer

El sector comercial mataroní alça la seva veu contra l'increment de la inseguretat a la ciutat. Negoci Empresa Mataró recull el neguit existent entre molts dels seus associats i demanen més presència policial al carrer. El seu president, Xavier Martín, ha explicat en el marc d’un esmorzar amb la premsa que la inseguretat és la principal preocupació del comerç local i que aquest reclama als cossos policials sentir-se “més protegit, més cobert” davant de determinats perfils delinqüencials que, en molts casos, són reincidents. 

  • NEM es va reunir aquesta setmana amb Policia Local i Mossos d’Esquadra per traslladar la situació i conèixer la situació real

En aquest esmorzar amb la premsa, Martín ha expressat la preocupació de la comunitat comercial sobre l'alarmant augment dels robatoris a establiments. “Les estadístiques potser no ho recullen però és una realitat que no podem ignorar. Hi ha molts robatoris amb força, molts furts i molts no es denuncien”, explica Martín. NEM anima sempre a comerciants i ciutadania a denunciar. “Si no denunciem, quan surten les dades sembla que estiguem millor però els fets són els que són i no és una sensació, com diuen des de l’Ajuntament”. 

  • NEM ha posat el crit al cel sobre la inseguretat en el marc d’una compareixença plena de crítiques a l’Ajuntament pel que consideren deixadesa i poc suport en promoció de ciutat, neteja, d'obres i circulació

La inseguretat afecta el comerç


Amb un to de frustració, el president de NEM va criticar les afirmacions oficials que asseguren que la situació millora, assegurant que la sensació d'inseguretat està afectant negativament el teixit comercial. “El comerç local s’està ressentint de la inseguretat i de l’acumulació de casos. La gent va als centres comercials també per seguretat”, ha avaluat.

NEM critica la manca d’efectius policials al carrer, dades com el 40% de baixes laborals que acumula la Policia Local o l’eficàcia de la presència de policies de paisà perquè “no hi ha més detencions, llavors ben bé què fan?”. "Les normatives no funcionen", hi ha afegit el tresorer de l’entitat Carles Reganya fent referència a la manca de sancions per infraccions com no recollir els excrements dels gossos o l'ús inadequat de patinets al centre de la ciutat.

La crida dels comerciants mataronins va més enllà de les estadístiques oficials i demana una actuació més efectiva de les forces de seguretat. Reganya recorda els temps en què hi havia policies de proximitat, amb agents coneguts pels comerciants i residents i ha plantejat la necessitat de recuperar aquesta relació per abordar els problemes d'inseguretat.

NEM, molt crític amb l’Ajuntament, demana solucions per abordar la inseguretat i restaurar la confiança en el centre de la ciutat, posant èmfasi en la presència policial, la col·laboració amb el comerç local i la millora de les normatives existents.
 

Comentaris (18)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive