Mataró permet més terrasses. Foto: R.Gallofré
Mataró permet més terrasses. Foto: R.Gallofré

Junts demana perdonar la taxa a les terrasses de Santa Anna afectades per les obres

Junts per Mataró creuen que és la manera de compensar el perjudici que les obres ocasionen

Junts per Mataró demana a l’Ajuntament de Mataró que perdoni la taxa de terrasses als establiments de la Plaça de Santa Anna afectats per les obres de renovació del paviment que s’hi estan fent i que duraran fins a meitats de juliol. El grup demana aquest gest amb els operadors per compensar les molèsties que generaran les tasques a la via pública. 

El grup liderat per Alfons Canela vol que als establiments directament afectats per aquesta situació per tenir les obres just davant de les seves terrasses, se’ls apliqui una bonificació del 100% en el pagament d’aquesta taxa pels mesos que durin les obres. “Pensem que aquestes obres, que creen aquest perjudici evident, es fan en benefici de tota la ciutat, i per tant és just que la ciutat compensi amb el seu esforç aquest perjudici que han de suportar aquests establiments”, asseguren.

Nova pavimentació plaça Santa Anna i La Rambla. Vídeo: R.Gallofré

El grup jutja insuficients els intents de l’Ajuntament de pal·liar les molèsties permetent la col·locació de les terrasses en altres punts i recorda que “l’inici de les obres coincideix amb un moment de progressiva obertura de les restriccions sobre les terrasses que ha imposat la pandèmia global”. Per Junrts “aquest inconvenient en aquest moment pot suposar un cop definitiu per als establiments afectats”.

Fa un any l’Ajuntament ja va bonificar el 50% del preu de la taxa de terrasses als establiments de la ciutat pels efectes de la pandèmia. Ara Junts demana optar pel mateix mecanisme però pel total de l’import en el corresponent als mesos d’afectació per unes obres que han estat criticades pel comerç.

 

Comentaris (3)

Jaume Subirà Fa 4 mesos
Crec que la paraula "perdonar" no es la correcte les obres afecten directament aquest colectiu a mes han tingut tot un any per fer-les. El que el consistori ha de fer es no cobrar-les, que es lo just, pero no utilitzem la paraula Perdonar. Perdoneu pero jo ho veig així. Jaume
Serveis Tècnics del Gremi d'Hostaleria...i (2) Fa 4 mesos
L'afectació a la zona és més important del que ens van explicar en la reunió "in situ" del dia 9 de març, ja que s'hi afegeix els treballs de les canonades d'aigua a la Rambla. El Gremi va insistir en que l'objectiu no ha de ser minimitzar l'impacte en els negocis, sinó aconseguir ubicar les terrasses de manera que cap establiment hagi de treure ni una taula ni una cadira de la seva terrassa. Tanmateix, trobem exagerat el termini de 4 mesos d'execució de l'obra.
Serveis Tècnics del Gremi d'Hostaleria Mataró i Maresme (1) Fa 4 mesos
El nostre Gremi és apolític, per això donem suport a qualsevol acció de qualsevol partit del Govern o de l'Oposició que proposi accions en benefici dels nostres agremiats. Per això, hem donat suport al Prec del grup de "Junts per Mataró" per bonificar en un 100% la taxa de Terrasses als afectats durant els 4 mesos que durin les obres. Ja vàrem aconseguir la bonificació del 50% durant tot l'any 2021 a tots els locals amb terrassa de Mataró. I efectivament, el moment no és l'adequat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive