Nova pavimentació plaça Santa Anna i La Rambla. Vídeo: R.Gallofré

La Plaça de Santa Anna ja està en obres

Fins el 15 de juliol duraran les obres que han de canviar el paviment, anivellar tota la plaça de Santa Anna i fer-la més verda i còmode

La Plaça de Santa Anna, al rovell de l’ou del Centre de Mataró, ha començat a canviar a partir d’aquest dilluns 15. Des de primera hora s’hi han iniciat les obres de renovació completa del paviment de la plaça que s’hi han d’allargar fins a l'estiu, quatre mesos. Les lloses desgastades s’aniran substituint per peces del mateix material que la Riera. I els treballs de substitució, que sempre suposen alguna incomoditat temporal, ja hi han començat.

Operaris, maquinària, tragí de material i soroll d’obres són els nous protagonistes de la Plaça de Santa Anna i la Rambla. El Pla d’Impuls del Centre disposa i l’Ajuntament executa: es tracta de deixar tot l’espai a un sol nivell, de dotar-lo de més amabilitat urbana amb el verd de jardineres i la comoditat de nous bancs. Una mena de lifting urbanístic a un dels espais més concorreguts de Mataró. 

Les obres que ara comencen es realitzaran en dues fases. La primera afecta la Rambla, entre el carrer Santa Teresa i el Camí Ral, té una durada estipulada de dos mesos i inclou la renovació de la xarxa d'abastament d'aigua potable entre els carrers Montserrat i Santa Marta. La segona fase, que afectarà la zona central entre el carrer Santa Teresa i la baixada de Santa Anna, també durarà dos mesos. D'aquesta manera s'espera que de cara al juliol tot el paviment estigui canviat.  Si es compleixen els quatre mesos anunciats, ens situaríem al 15 de juliol, dia amunt, dia avall. Fins llavors hi haurà feina, operaris i parts de la plaça pota enlaire. Tota l’operació val 272.000 euros. 

Renovació del paviment de la Plaça Santa Anna i la Rambla. Foto: R.Gallofré

Renovació del paviment de la Plaça Santa Anna i la Rambla. Foto: R.Gallofré

Mateix material que la Riera

Les lloses desgastades del paviment de la plaça es canviaran per peces de pedra granítica natural, la mateixa que ja hi ha als laterals de la plaça i a la Riera. Diu l’Ajuntament que aquest material “ha demostrat ser més resistent que el que hi ha al centre de la rambla i la Plaça”. L’anivellament de tot l’espai és l’altre detall de l’operació. El projecte també preveu la instal·lació de quatre bancs nous i dues jardineres ornamentals a la plaça de Santa Anna, que tindran continuïtat amb la instal·lació prevista de 73 jardineres a La Riera, des de la plaça fins a l'edifici de La Presó que s'haurà de desenvolupar mesos després.

Afectacions a les terrasses

Que els treballs faran la punyeta als operadors de la zona és conegut. L'Ajuntament, però, assegura que intentarà que les afectacions siguin el mínim possible per a les terrasses dels bars i restaurants. Encara s'estan estudiant diferents alternatives, però una de les possibilitats és permetre'ls ocupar temporalment altres espais, com ara una part de la zona de la vorera. La circulació dels vianants pels laterals es manté igual, així que l'accés als comerços no ha de patir cap restricció. 

 

 

 

 

Comentaris (11)

Eduard Fa 2 anys
Te cullons la cosa,ara a fer obras i él comerç i la restauració qué faran.Si els materials son de mala cualitat algu tindra la culpa. Al millor es alquitrana tot él centre de la plaça
marcos Fa 2 anys
Hay que tener pocas luces y muy mala leche para acabar de joder al comercio después de meses de castigo pandémico sin poder abrir fin de semana... Los que cobran sueldo fijo a final de mes toman decisiones sin importarles un pijo los daños colaterales... eso es ayudar al pueblo si señor...
Oriol Dresaire Artigas Fa 2 anys
No és normal que el paviment s'hagi desgastat tant en no masses anys. No serà que és un paviment de mala qualitat? No s'hauria d'exigir responsabilitats a l'empresa que el va instal.lar?
Incoherència Fa 2 anys
Tants mesos, i ha de ser ara. A més amb les FINESTRES de l'escola obertes per les mesures de prevenció de la Covid entre la pols i el soroll no poden fer classe. A part del bon temps i les terrasses i el comerç que han estat tancats No sé qui deu gestionar i raonar aquests projectes, en quins criteris deu haver basat (en el sentit comú no)
Eugenia Fa 2 anys
Creo que en este momento esta es una pregunta claramente tendenciosa, o es que se puede hacer algo diferente en este momento?
Montse Fa 2 anys
Tants mesos i temps que hi ha hagut per fer les obres i havia de ser ara....de cara al bon temps i ara que s'estan flexibilitzant les mesures de moviment i restauració? Realment ara era el moment? Amb pols i sorolls no convidarà gaire anar a les terrasses. Gràcies ajuntament
Joan Fa 2 anys
Que podrien haver començat a les 09:05 en comptes de les 08:45, en plena entrada de l'escola de tots els nens i pares...
Albert. Fa 2 anys
S'han de tenir pebrots per posar-se a tocar els nassos als pobres comerciants i hostelers amb la que está caient. El David Bote ha perdut totalment el cap, neceistem.un canvi d'alcalde a Mataró, no només per ser coherents amb la ambició republicana de Catalunya si no perquè deixi de fer bajenades a la ciutat. Bote! Tapa ela forats de les carreteres de la ciutat, que els cotxes no donen abast a canviar rodes i deixa en pau el comerç!
Joan Fa 2 anys
El millor moment. 4 mesos que els comerciants de la zona retrasan la seva recuperació (o adelanten el tancament definitiu). No podien haver esperat un any? Tan necessari es fer-ho ara? Per la foto? Per que es vegi que fan coses?
Les lloses Fa 2 anys
S'han de canviar totes les lloses perquè es veu que era un material dolent. ¿No ho sabien els tècnics de l'Ajuntament, quan s'hi varen posar?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive