Reobren els bars i restaurants, tant a l'interior com a les terrasses
Reobren els bars i restaurants, tant a l'interior com a les terrasses

Els bars i restaurants de Mataró no pagaran per les terrasses ni la brossa

L'Ajuntament elimina la quota de la taxa de terrasses i del preu de recollida de la brossa fins a finals d'any

L'Ajuntament ha eliminat, des d'ara i fins a finals d'any, la quota de la taxa de terrasses i del preu per la recollida de la brossa per als bars i restaurants de Mataró. Els establiments de restauració s'han vist obligats a tancar a causa de les restriccions imposades per fer front a la Covid i d'aquesta manera, des del consistori, se'ls vol ajudar a compensar les pèrdues. 

El decret de l'Ajuntament preveu que tampoc paguin la taxa de la brossa altres establiments que pateixen les restriccions d'atenció al públic, més enllà de la restauració, com són els centres d'estètica, espais d'entreteniment infantil, sales de joc o locals d'oci nocturn.

Tenint en compte cada cas, la reducció de la quota del 100% de la taxa de terrasses i del preu per la recollida i tractament dels residus comercials serà corresponent al període entre el 16 d’octubre –quan van entrar en vigor les darreres mesures– i el 31 de desembre. Aquestes actuacions s’emmarquen en les mesures de recuperació impulsades per la Taula de reconstrucció social i econòmica.

Segons informa l'Ajuntament, el cost que suposa per a les arques municipal l'aplicació d'aquestes mesures és de 133.000 euros, 96.500 dels quals corresponen a la reducció de la brossa comercial i 37.000 a la taxa de terrasses.  Mataró ja va reduir les quotes d’aquests i altres tributs pel temps que els negocis van estar tancats durant l’estat d’alarma.

Com s'aplica el descompte

Les reduccions s’apliquen d’ofici a tots els afectats, i a aquelles persones que ja hagin fet el pagament de la taxa i/o el preu públic se’ls retornarà la quantitat corresponent. L’Ajuntament està implantant els mecanismes necessaris perquè els establiments disposin del nou document de cobrament amb la reducció aplicada. A les activitats que tenen domiciliat el pagament se’ls aplica directament la quota correcta amb els diferents imports reduïts.


 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive