Bitcoin vs altres criptomonedes
Bitcoin vs altres criptomonedes

Paula Saez

Bitcoin vs altres criptomonedes

Coneixem les alternatives a les bitcoin que tenim en l’àmbit de les criptomonedes per destacar els punts en els que destaca cadascuna d’elles.

Les monedes digitals pensades per ser emprades únicament a través d’Internet estan cada cop més presents al nostre dia a dia. Si fa uns anys el terme bitcoin no ens sonava de res, avui dia és estrany treure el tema entre el nostre grup d’amics, família o a la feina i que algú no hi hagi sentit parlar. Més enllà de la seva funció com a moneda virtual, el que realment l’ha fet triomfar tant és el seu valor com a inversió.

Tot i això, no es tracta de l’únic tipus de criptomoneda disponible. Per aquest motiu, us expliquem quines opcions tenim a continuació per poder així ampliar els nostres coneixements al respecte.

A més, us recordem que també tenim un article disponible en el que us ensenyem a declarar aquestes criptomonedes a la declaració de la Renda, un fet important i a tenir en compte si volem començar a endinsar-nos en aquest interessant món. 

Bitcoin vs altres criptomonedes

 • Ethereum (ETH): una plataforma de programari descentralitzada que permet construir i executar contractes intel·ligents i aplicacions descentralitzades (dapps) sense temps d'inactivitat, frau, control o interferència de tercers. Actualment, en 2021, el seu objectiu és el de permetre a la xarxa d’Ethereum funcionar amb molta menys energia i una velocitat de transacció millorada, així com crear un entorn econòmic més deflacionista. És una alternativa al mecanisme de prova de treball de Bitcoin, on els “miners” reben més Bitcoin per processar transaccions.
 • Litecoin (LTC): llençada per primer cop al 2011, sovint s'ha anomenat "la plata respecte a l'or del Bitcoin". Es basa en una xarxa de pagament global de codi obert que no està controlada per cap autoritat central i que utilitza "scrypt" com a prova de treball, que es pot descodificar amb l'ajut de CPU de nivell consumidor. Tot i que Litecoin és com Bitcoin en diversos apartats, compta amb una taxa de generació de blocs més ràpida i, per tant, ofereix un temps de confirmació de la transacció més eficient.
 • Tether (USDT): va ser una de les primeres i més populars d’un grup de les anomenades stablecoins, criptomonedes que pretenen fixar el seu valor de mercat a una moneda o a un altre punt de referència extern per reduir la seva volatilitat. Ja que la majoria de les monedes digitals, fins i tot les principals com Bitcoin, han experimentat períodes freqüents de volatilitat dramàtica, Tether i altres monedes catalogades com estables intenten suavitzar les fluctuacions de preus i es mouen intentant emular 1:1 el preu del dòlar estadounidenc.
 • Cardano (ADA): una criptomoneda que es va crear amb un enfocament basat en la investigació per enginyers, matemàtics i experts en criptografia. Pretén ser el sistema operatiu financer del món establint productes financers descentralitzats similars a Ethereum, a més de proporcionar solucions per a la interoperabilitat de la cadena, el frau electoral i el seguiment de contractes legals, entre altres coses. Les seves baixes comissions i velocitat en transacció l'han convertit en una de les alt coin més prometedores dins del món cripto.
 • Polkadot (DOT): una criptomoneda de prova d’aposta única que té com a objectiu proporcionar interoperabilitat entre altres cadenes de blocs. El seu protocol està dissenyat per connectar cadenes de blocs autoritzades i sense permisos, així com oracles, per permetre que els sistemes treballin junts sense problemes de compatibilitat.

Font: investopedia

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive