criptomonedes
criptomonedes

Paula Saez

Criptomonedes, què són i per què estan de moda

Us expliquem tot el que heu de saber de les criptomonedes i els motius pels quals estan de moda a nivell global i des de fa ja un temps.

A mesura que la societat i el comerç global avancen, cada cop donem la benvinguda a més anglicismes a la nostra llengua per definir conceptes revolucionaris que apareixen per cobrir una sèrie de necessitats. Si fa uns dies us vam parlar de les Bitcoin, ara ha arribat el torn de les criptomonedes, les monedes digitals que estàn molt de moda últimament i engloben molts tipus de “criptodivises”. A continuació us ho expliquem tot al respecte, per a que podeu sumar un concepte més al vostre diccionari personal i entengueu els motius que fan augmentar la seva importància.

Què són les criptomonedes i per què estan de moda?

Les criptomonedes són monedes virtuals que van ser concebudes com una solució de pagament completament convencional. Poden ser intercanviades i operades com qualsevol altra divisa tradicional però estan fora del control dels governs i institucions financeres. Podem trobar un gran nombre de criptodivises disponibles, totes amb les seves característiques i aplicacions pròpies. De cara a posar una sèrie d’exemples, podem esmentar que les que tenen major capitalització borsària són una minoria que inclou el bitcoin, el bitcoin cash, el ether, el litecoin, el ripple i el dash.

És molt probable que aquests tipus de monedes digitals no us sonin, però actualment ja hi a diverses botigues que les accepten com a pagament. Tot i que és cert que la seva validesa com a mètode de pagament és fonamental per al seu valor, les monedes digitals habitualment s'assemblen més a matèries primeres que es valoren com una inversió el retorn de la qual prové de l'especulació al voltant de les pujades i baixades en el seu valor. Per aquest motiu, tenen una sèrie de característiques especials com el fet de que el seu valor no està vinculat exclusivament a el comportament d'una economia concreta. Els canvis en els tipus d'interès i l'augment en les reserves monetàries només tenen un efecte indirecte en el seu valor, per la qual cosa el seu valor depèn del compromís dels usuaris per mantenir el seu preu al convertir-les a divises tradicionals.

Aquí entra en joc el concepte d’operar amb criptomonedes. Es tracta de l’acte d’especular al voltant dels moviments dels preus d’aquest tipus de monedes mitjançant un compte de trading de CFD (Contract for Difference), o comprar i vendre-les en un mercat de negociació. Si les comprem a través d’aquests mercats adquirim les pròpies criptodivises, per la qual cosa ens tocarà crear un crear un compte de mercat de negociació, aportar el valor total de l'actiu per obrir una posició i emmagatzemar els tokens de la moneda digital en la nostra pròpia cartera fins que estiguem a punt per vendre-les.

Com us podeu imaginar, és difícil aprendre a dominar aquests tipus de mercats, ja que hem d’estar familiaritzats amb la tecnologia necessària i aprendre a analitzar les dades. De fet, molts mercats de negociació imposen límits en la quantitat de dipòsit i els comptes poden ser molt costosos de mantenir. Per tot això, no està a l’abast de tothom el tenir i gestionar criptomonedes.

Font: ig

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive