Així es gastaran els 1,4 milions per “digitalitzar el comerç” de Mataró. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Així es gastaran els 1,4 milions per “digitalitzar el comerç” de Mataró. Foto: R.Gallofré

Així es gastaran els 1,4 milions per “digitalitzar el comerç” de Mataró

El nou paviment de la Plaça de Santa Santa Anna, un laboratori per adaptar tecnològicament els comerços, l’ús de big data o una pantalla a l’Espai Mataró s’enduen finançament dels Next Generation

Mataró ha celebrat com una gran victòria ser la segona ciutat catalana (la primera després de Barcelona) que rep més diners, 1,4 milions d’euros, dins un programa de fons dels Next Generation Europeu destinat a la digitalització i promoció del comerç. El detall de les actuacions que el ‘Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència’ del govern central finançarà en un 60% el va donar a conèixer l’Ajuntament als agents de la Taula del Comerç i la Restauració divendres.

Cada injecció econòmica dels Next Generations és aire pels pulmons de la ciutat. 1,4 milions (1.445.833 exactament) són molts euros i els d’aquesta convocatòria tenen com a característica que s’han d’executar com a màxim aquest any, que no poden anar molt enllà al futur. Mataró hi ha presentat un seguit d’actuacions que ja tenia fetes o fins i tot executades. I la jugada ha sortit rodona.

Renovació del paviment de la Plaça Santa Anna i la Rambla. Foto: R.Gallofré
Renovació del paviment de la Plaça Santa Anna i la Rambla. Foto: R.Gallofré

 

En què s’inverteixen aquests 1,4 milions

 • El nou paviment de la Plaça de Santa Anna: part de les obres de renovació del paviment, enllestides fa mesos, s’acullen al programa.
 • La nova façana de l’Ajuntament: l’edifici consistorial veurà arranjada la seva façana, actualment força desgastada.
 • Noves jardineres a la Riera: un element recollit al Pla d’Impuls del Centre que ha de millorar les prestacions estètiques de l’eix comercial.
 • Recollida comercial porta a porta: La implementació respon a motivacions circulars i, també, de millora estètica juntament amb els contenidors mòbils que han d’entrar en funcionament,. 
 • RetailLab: un laboratori de solucions tecnològiques adaptades i a disposició del teixit del comerç local per tal de promoure una millora de la competitivitat dels negocis comercials a través de la introducció d’eines digitals.
 • Pantalles informatives digitals: elements d’informació i dinamització que s’ubicaran a diferents punts del Centre.
 • Dispositiu exterior multimèdia a l‘Espai Mataró Connecta: l’Ajuntament diu que aquest element al nou espai de participació ciutadana a la Plaça de la Muralla també servirà per a dinamitzar també l’activitat econòmica.
 • Xarxa wifi oberta: implementació de connectivitat a tota la zona del Centre.
 • Big Data: Sistema de comptatge i anàlisis de perfils de persones en punts estratègics de la via pública.
Martí, Moreno i Martín valorant les noves inversions

Martí, Moreno i Martín valorant les noves inversions

El 63% del comerç local no està adaptat

El gran objectiu del projecte i de les inversions és la incorporació de l’element tecnològic com a palanca de transformació del comerç. Fa falta perquè a Mataró el 63% dels comerços no estan adaptats als nous entorns digitals. “Amb el laboratori que impulsarem, els propis comerciants podran experimentat els avantatges de la tecnologia per a les seves vendes, formar-se i rebre assessorament per a propostes personalitzades en cada cas”, explica la regidora de Promoció Econòmica Núria Moreno. El President de NEM Xavier Martín celebra la motivació de la iniciativa: “Ens hem d’actualitzar per no perdre el públic que s’ha acostumat molt a la compra on line” mentre que el director tècnic del Gremi d’Hostaleria i Turisme espera que “amb els fons europeus Mataró faci un salt endavant en projecció i ens posicionem millor sobretot en el mercat turístic”. 

 

Comentaris (12)

Laura Fa 10 mesos
Eso! Encima de malgastar el dinero, todo para el centro, y los barrios qué? Señores "gobernantes" dense una vuelta por los barrios, que no se le ve el pelo!
Josep Fa 10 mesos
El paviment de la Rambla!!? Com es pot tenir tanta barra i caradura. Aixo haurien de pagar.ho els que varen contractar l,empressa responsable, de la seva butxaca, que ja devien tenir una bona comissio quan ho varen fer.
Maria Carme Fa 10 mesos
De debó que tot aixó que dieu es el que fa mes falta a LES PERSONES de Mataró? Tot el que heu llistat es absolutament superflu i prescindible. En canvi no milloreu la sanitat, la educació, la policia, els serveis socials, els accessos, els estacionaments, les dotacions de personal public EFICIENT, i no com la colla de paràsits que omplen les regiduries.... en fi, de debó, quin desastre estar dirigits per un ajuntament que no pensa en les persones, sino en posar pantalles i la façana de l
Enric R Estel Fa 10 mesos
Una parte de este dinero tendría que ser para ayudar a los locales comerciales que renueven su entrada para facilitar que la gente con movilidad reducida puedan acceder a ellos , porque hoy por hoy son muy pocos los locales que lo tienen acondicionado para tal menester , y aunque vayan en silla de ruedas , estas personas también compran y gastan su dinero
I promoure el comerç als Barris que? Fa 10 mesos
Es trist que s'inverteixi al centre i no als Barris, on día a día van decaient de comerç proper i de qualitat, es una pena que s'oblidin les inversions al Barris...
Jaume Fa 10 mesos
s'ha de tenir vergonya per posar com a fita el paviment de la plaça St. Anna, algu del Ajuntament, tècnic o regidor, ha vist com està actualment. La empresa que ho va fer ha cobrat ? Algu de la Casa Gran té la decència de dimitir ? com voleu dinamitzar el comerç ? posan entrebancs a la vinguda de gent de la comarca ? per on han de accedir al centre ? amb bicicleta venin de Dosrius o Arenys de Munt ?
Joan T. Fa 10 mesos
Molt bona notícia aquesta injecció de diners. Ara cal creuar els dits i esperar que qui els ha d'administar ho sàpiga fer.
Inma Fa 10 mesos
Pueden hacer todos los cambios que quieran en el centro y sus comercios que mientras no habiliten zonas de parking gratuitas como tiene el Mataró Park es una batalla perdida porque seguirá yendo al centro solo las personas que pueden ir caminando y eso limita mucho.
Antón Cusacs Fa 10 mesos
Como siempre, el dinero se lo llevan 4 listos y mamandurrios que luego siguen votando a los mismos. Mafia y clientelismo. Y los demás...a pagar y a callar. Mamarrachadas inútiles para la ciudad y sus ciudadanos.
Un parell d'agents de la policia local Fa 10 mesos
No podien haver dedicat una part del pressupost a destinar un parell d'agents de la policia local que es passegi pel carrer? O, com que sempre estan de baixa, un parell de guàrdies de seguretat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive