El Ple de l'Ajuntament ho ha aprovat.
El Ple de l'Ajuntament ho ha aprovat.

Renovaran la façana degradada de l'Ajuntament de Mataró

El consistori invertirà 382.000 euros en una remodelació que durarà 12 mesos i que arranjarà l'estat molt deficitari de la façana

La façana de l'Ajuntament de Mataró presenta des de ja fa anys un estat molt deficitari, que dona una imatge indigna de la 'casa gran' de la ciutat. Trossos de guix caiguts, elements escrostonats i fusteries fetes malbé, que suposen un problema estètic i també d'ús de l'immoble. Part d'aquests desperfectes provenen d'una manifestació del setembre de 2017 on desenes de persones van empaperar la façana de l'edifici amb cartells favorables a la celebració del Referèndum de l'1 d'octubre. El consistori espera posar-hi solució en els propers mesos, tot i que el projecte es limitarà a la façana i de moment encar no està previst anar més enllà i renovar tota la planta baixa de l'immoble, com s'havia previst en el seu moment.

L'Ajuntament ha aprovat un projecte de rehabilitació de la façana i les fusteries exteriors de l'edifici de La Riera 48, amb l'objectiu de millorar-ne tant la imatge com el comfort tèrmic interior. Les obres de renovació no seran pas un pim-pam. En total seran 12 mesos de treball, sis dels quals a taller i sis mes d'obres a l'edifici, i s'hi destinarà una quantitat considerable de diners, 382.000 euros.

El projecte està aprovat, publicat i en exposició pública fins a finals de juliol. Després, si no hi ha al·legacions, s'hauran de dur a terme tots els tràmits per a la licitació i adjudicació. Per tot plegat s'espera que les obres puguin començar en algun moment d'aquesta segona meitat de 2021, per finalitzar un any després. 

façana ajuntament

Dos detalls del mal estat de la façana de l'Ajuntament. Foto: M. Cusachs

Es restauren els revestiments i es canvien les fusteries exteriors

Els treballs a executar consistiran en la substitució de totes les fusteries exteriors (tant els bastiments com les finestres i les persianes de llibret) i en la restauració dels revestiments de façana, que contemplaran la neteja dels elements de pedra existents, la reparació puntual de balustrades, el cosit i segellat d’esquerdes, el repicat de l’estucat existent i el nou estucat amb morter de calç. Durant l’execució de les obres es garantirà sempre l’accés a la plaça de l’Ajuntament (o des del Carreró o des del carrer del Palau).

Sense intervenció en la planta baixa

El projecte es limita de moment a restaurar la façana i no intervé en la planta baixa, quelcom que sembla que es deixarà per més endavant. Amb la inauguració de l'Espai Mataró a Can Xammar, el 'segon Ajuntament' que concentrarà tots els tràmits ciutadans, la planta baixa de l'edifici consistorial quedarà alliberada de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i d'altres dependències. Un dels projectes del Pla d'Impuls del Centre era fer més permeable l'edifici per la seva planta baixa, tal i com ja passa en altres edificis consistorials de Catalunya (per exemple l'Ajuntament de Tarragona) i que serveixi com a connexió entre la Riera i la plaça de l'Ajuntament. 

 

Comentaris (15)

Xavier Fa 1 any
Ara resulta que si està malament la façana, és perquè s'hi varen enganxar papers... no fotem... una netejada de cara no valdrien tants calés.
Antoni Fa 1 any
Us imagineu que l'ajuntament estigués al final de la plaça de l'ajuntament, allà on havia Can Cruzate ? Quedaria una plaça maquíssima. El govern municipal van fer la capgrossada de desmuntar la fàbrica de Can Fàbregas, doncs que desmuntin l'edifici de l'ajuntament i el refacin al final de la plaça. Ja sé que em criticaran, però posats a fer capgrossada ja no ve d'aquí.
Ana Fa 1 any
Clar la Riera i l "axuntament".. I ls resta pa kuando?
Carme Fa 1 any
Ja era hor que arreglessin la façana de la Casa Gran. De passada podrien aprofitar per fer que la façana principal fos la que dóna a la Plaça de l’Ajuntament i no a la Riera.És una llàstima que no es faci perquè fa L’efecte que sempre es tapen forats i es fan pedaços.
Esther Fa 1 any
Dons jo ho trobo molt bé, ja era hora,quan passejo m'ho miro i sempre penso que l'imatge de Mataró també és que la casa consistorial ha de estar a l'alçada. I estar molt deteriorat, per mi endevant.
Mataroní Fa 1 any
La destrozaron con el proceso enganchando proclamas y ahora la tenemos que pagar entre todos. Como ha pasado con todo los actos del procés.
James Fa 1 any
No con mi IBI!
Xavier Cases Fa 1 any
Gran prioridad para la ciudad...jajajaja Vaya banda
No és único edificio Fa 1 any
El Espai Jove de Rocafonda se caen trozos del techo, el pestazo es a diario. Igual la oficina del barrio con grandes boquetes en el techo. Y lleván como 10 años así.
Mataroni38 Fa 1 any
Muy bien sr bote. No tenemos policia turno noche. De dia como sino la tuvieramos.(los bares si estan contentos con ellos porq es donde estan) Los delincuentes a sus anchas, mataro esta que da pena. Pero no pasa nada. Invertamos en la fachada del ayuntament. Y a subir impuestos !! Bravoooooooo!!!!!! Cada dia hace mejor las cosas. Es un fenómeno!! Lo unico de vemos de usted es su espalda que es lo que nos da al ciudadano. Gracias por escucharnos y ayudarnos. Es un gran alcalde........

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive