Canvis importants a l'hora de baixar la brossa al centre de Mataró
Canvis importants a l'hora de baixar la brossa al centre de Mataró

Així s'haurà de baixar la brossa al centre de Mataró

El nou sistema de contenidors mòbils implicarà que només es pugui llençar de 20h a 8h ,amb calendari per fraccions, i els veïns tindran clau per accedir-hi

Canvi radical en la gestió dels residus domiciliaris al centre de Mataró. A partir del 14 de març, els residents al casc antic hauran de canviar d'hàbits a l'hora de baixar la brossa, a causa del nou sistema de contenidors mòbils que implementarà l'Ajuntament en el marc del nou contracte de recollida de residus. 

Durant el dia no hi haurà contenidors ni en superfície ni soterrats

El nou sistema s'implementarà en l'àmbit comprès entre la Muralla de la Presó, Muralla del Tigre, carrer de Sant Josep, plaça de les Tereses, carrer de Salvador Palmerola, plaça de Cuba, carrer del Deu de Gener, carrer de Montserrat, Camí Ral, carrer de l’Hospital, carrer de la Coma, i Muralla dels Genovesos. En tot aquest sector, durant el dia no hi haurà contenidors, ni en superfície ni soterrats. Només estaran disponibles de 8 del vespre a 8 del matí, en 10 punts del casc antic

Els contenidors s'obriran amb clau i només seran accessibles per als veïns del centre

Aquests contenidors només els podran utiltizar els residents, a qui es lliurarà claus per poder obrir-los; per tant estaran vedats a veïns d'altres barris o als vianants que passegin per la zona però no hi visquin. Un altre fet molt important és que hi haurà un calendari segons les fraccions. L'orgànica i els envasos es podrà dipositar cada dia, però no pas la resta: el paper i cartró quatre dies per setmana, la fracció resta dos cops per setmana i el vidre, un sol cop. També es podrà dipositar tèxtil sanitari com ara bolquers o compreses, tots aquells dies que no es reculli fracció resta.

camió brossa

Els contenidors soterrats desapareixeran. Foto: R. G. 

​L'objectiu de tot plegat és augmentar el percentatge de recollida selectiva, tal i com marquen les directives europees, i aconseguir un espai públic més net i endreçat, evitant els problemes de brutícia i d'ocupació d'espai que generen els contenidors. En aquest sentit, destaca l'eliminació de les zones de contenidors soterrats, que són problemàtiques a diversos nivelsl (sistema de recollida, inundacions, col·lapses etc). 

Es vol augmentar la recollida selectiva i tenir un espai públic més net i ordenat

El canvi és molt important a nivell d'hàbits, així que l'Ajuntament ha preparat una campanya informativa i de participació que arrenca amb la posada en marxa d'un punt informatiu itinerant als mercats i eixos principals del centre. Properament també hi haurà xerrades taller a Can Palauet, on a partir del febrer es lliuraran als veïns afectats els clauers per obrir els contenidors i altres materials informatius sobre el nou sistema. Així mateix, s'han previst xerrades en línia i s'enviarà cartes als domicilis dels residents. Quan es posi en marxa el servei hi haurà informadors a peu de carrer. 

mapa
La zona d'actuació
 

La implementació del nou sistema de contenidors mòbils és un pas més dins de les innovacions previstes en el nou contracte de neteja i recollida de residus, que va entrar en vigor l'estiu passat. En aquest sentit també destaquen la recollida porta a porta als comerços del centre i dels eixos comercials dels barris, i el nou sistema de recollida de voluminosos a domicili, que ja fa mesos que funcionen. 

Comentaris (39)

Tonpare Fa 10 mesos
Jo treballava a l'Ajuntament d BDN quan van decidir posar els contenidors soterrats i ja ens en fotíem. Ara, em torno a trencar d riure. Encara espero que algún em lliuri la clau d la zona 0. Com m toqueu gaire + els collons, recollireu la meva merda d les papereres.
HECTOR Fa 10 mesos
És pot saber qui ha tingut la fantastica idea de fer que tothom baixi a tirar la brossa a l'hora que la meva filla dorm? Els que vivim a la plaça Cuba n'estem fins el moño de que es pensin que no tenim orelles. Ningú fa cas a les normatives de carrega i descarrega, a les quatre del mati tenim el muntatge del mercat de pagessos i a diari els camions amb plataforma des de les sis del mati. Si teniu en compte l'hora en que tanquen les terrasses, tenim entre 3 hores i mitja i 5 per dormir...
clara Fa 11 mesos
Algu sap on estaran els famosos deu punts on es podran llençar? A veure quina excrusió ens espera....
Jaume Fa 1 any
I perquè no comencem per cerdanyola o rocafonda aixi els votants de l’actual govern de la ciutat gaudiran primer d’aquest privilegi tan gran!!!!
SANTI Fa 1 any
Cada dia anem pitjor, FORA FORA FORA l'alcalde, que inutils
asun Fa 1 any
Supongo que la empresa contratada (que ganó el concurso para gestionar la basura hace poco por un paston), va a pedir más dinero ya que tienen más trabajo y esto no estaba en elpliego inicial. Siempre hay quien gana con esto de la basura, y no es el ciudadano, no.
Neus Fa 1 any
Al meu carrer hi viuen persones molt grans i soles, com es pot demanar a aquesta gent que a l'hivern, a les 8 del vespre, es vesteixin per a anar a llençar la brossa i potser, fins i tot, els tocarà fer una excursió??. Mai es pensa en la gent gran, no se'ls té per a res. També hi ha gent que té la casa com a 2a residència o que treballa tota la setmana fora (perque en conec), quan vénen els caps de setmana, com ho faran per a llençar la brossa bé si hi haurà un calendari segons les fr
Veïna eixample Fa 1 any
Si no recordo malament, no fa tant de temps que la brossa s'havia de llençar a partir de les 8 del vespre, com ara es proposa. El problema és pels que tenen el contenidor davant de casa, potser si ens posem al seu lloc amb les olors del orgànic a l'estiu acceptaríem de bon grat els canvis. Modificar hàbits? Si som coherents no es llença la brossa ni al matí ni al migdia.
Albert Fa 1 any
Diu que l'objectiu és augmentar el percentatge de recollida selectiva. Ara mateix ja tenim contenidors de recollida selectiva 24 hores al dia, 7 dies a la setmana. Amb aquesta mesura anem endarrere... Molts diners i temps que podriem invertir en altres problemes molt més importants... Sap molt greu la veritat...
Carme Calafell Fa 1 any
Com usuaria de bicicleta trobo molt be que hi hagin carrils bici, es va molt més tranquil i més segut. Cal seguir millorant

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive