Imatge d'arxiu del carrer Barcelona, centre del comerç a Mataró
Imatge d'arxiu del carrer Barcelona, centre del comerç a Mataró

Mataró rep 1,4 milions d'euros per impulsar el seu comerç

L'objectiu dels ajuts del govern espanyol és impulsar la competitivitat del sector comercial, i Mataró serà el segon municipi que més diners rep a Catalunya

Mataró és un dels municipis beneficiats pels ajuts del govern espanyol per impulsar la competitiviat del sector comercial. La capital del Maresme rebrà 1,4 milions d'euros a través del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

La notícia es va fer pública el 30 de desembre passat i està previst que la setmana que ve, en un acte a Mataró, es detalli com s'articularà la inversió a la ciutat. De moment el que ha trascendit és que Mataró és una de les dotze ciutats catalanes beneficiaries d'aquestes subvencions, sent la que més diners rep després de Barcelona. 

La subvenció és molt elevada i ha de servir per impulsar el comerç urbà mataroní, que malgrat haver patit diverses crisis segueix sent un dels sectors que genera més ocupació a la ciutat. La injecció econòmica se sumarà a iniciatives com el Pla d'Impuls del Centre, que a través de diverses operacions de reurbanització i de promoció vol reactivar el casc antic mataroní i el seu comerç. 

Catalunya és la comunitat que rep més finançament (13,4% del total) i la segona que presenta més propostes, només superada per Andalusia. El projecte més destacat, amb una ajuda de 8,1 milions d'euros, consisteix en la rehabilitació econòmica dels mercats i els comerços de proximitat de Barcelona. A banda de Mataró, també hi figuren municipis com Esplugues de Llobregat (750.000 euros) o Solsona (400.000 euros). Al conjunt de l'Estat, l'executiu ha repartit ajudes per 103,1 milions d'euros per finançar 110 projectes.

Les ajudes a Catalunya aniran destinades a fomentar el creixement de vuit mercats urbans sostenibles i un mercat rural, així com a impulsar tres zones d'afluència turística. A banda de la subvenció a la capital catalana, la Diputació de Barcelona rebrà 786.900 euros per accelerar la transformació digital i la modernització del sector comercial en deu zones urbanes d'alta densitat comercial. Es tracta de Mataró, Barcelona, Berga, Cardona, Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Terrassa, Sabadell, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

Dins la mateixa demarcació, també rebran ajudes l'ajuntament de Sant Pere de Ribes (171.000 euros) i l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (130.500 euros).

Arxivat a:

Comentaris (15)

anonimus Fa 1 any
Lo gastarán en eso que llaman "cultura". Museo al que no va nadie, petardos en las fiestas, musica ruidosa... y la gente en la cola para recibir un plato al dia, que no pueden pagar ni la luz.
Joan Fa 1 any
Otra playa para perros, más postes para que pasen las bicicletas de Harry Potter (invisibles) i más espacio para patinetes, bicis y todo lo que se mueva sin control. En esto lo van a gastar.
Mataroni Fa 1 any
Un gran parking i gratis és el que fa falta per anar al centre. Mentre, sols els "pillos" que van en patinet -sense casco ni llums ni cap cura- aniran al centre (a robar).
Ramon Fa 1 any
Mataró és una ciutat deixada, morta, sense il-lusió. El govern municipal només administra, si fa o no fa com una gestoria, sense projectes engrescadors. Cal un canvi, posem-nos les piles de cara a les properes eleccions. Fora aquests inútils! PD: i no és que sigui anti PSC. Granollers ens dóna 50.000 voltes en dinamisme i està governada pels socialistes.
Esther Fa 1 any
Tot el que serveixi per impulsar el comerç és positiu, ara be, s'ha pensat que a Mataró ningú vol venir a comprar o a passar una estona agradable? L'han convertit en una ciutat plena de delinqüents, bruta i deixada i amb una mobilitat desastrosa. Mentre no solucionin això no alçaran el comerç
Carles Fa 1 any
Segurament acabaran fent-los servir per intentar dinamitzar el port per quinzena vegada.
feu-vos-ho mirar! Fa 1 any
Però que pot fer l'ajuntament si ni tan sols té poder per obligar adecentar els locals buits que hi ha al centre. Només cal veure el local que té Caixabank al carrer d'Argentona 6, on s'acumula brutícia des de fa anys. Amb tanta deixadesa i okupacions mafioses no es genera cap atractiu vers al comerç.
Josep Fa 1 any
A saber de quina peregrina manera es gastaràn aquests diners i tot seguirà igual .... de malament, clar. Masses ideòlegs i poc seny.
Paikea Fa 1 any
Ajudar a digitalitzar el comerç, netejar carrers, promoure parkings assumibles, treballar per la seguretat, i treure barreres al front marítim, solucions per ajudar a potenciar la única gran força d, ocupació de la nostra Ciutatm
Eduard Fa 1 any
Jo crec que els números ja están fets. Un millón per Mataro Park i el resta ( la calderilla pel resta) es la política que te aquet ajuntament amb el comerç de barrí. Son fabes contadas.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive