Consells per entrenar després dels 50
Consells per entrenar després dels 50

Paula Saez

Consells per entrenar després dels 50

Mantenir-nos en forma pot ser més complicat a mesura que passen els anys, per la qual cosa us oferim una sèrie de consells per aconseguir-ho.

Fer exercici de forma regular i mantenir-nos actius, a més de portar una dieta equilibrada, és essencial per poder millorar la nostra salut i com ens sentim dia a dia. És difícil mantenir una rutina fixa setmanal, ja que hi ha factors variables com la feina, la família o els plans socials que poden intervenir en el temps que volem dedicar a entrenar.

Tot i això, és aconsellable buscar unes quantes hores a la setmana i reservar-les per fer exercici, sigui al gimnàs, a l’exterior o a casa. A mesura que passen els anys és cada cop més difícil assolir aquesta tasca, però mai es massa tard. A continuació us oferim una sèrie de consells per entrenar després dels 50 anys, una edat complexa però clau a l’hora d’assegurar-nos d’aconseguir tots els beneficis per a la salut, física i mental, que l’exercici ens aporta.

 Consells per començar a entrenar després dels 50

  • Començar a poc a poc: és habitual que al començar amb una nova rutina d’exercicis vulguem donar el 100% de nosaltres mateixos. La motivació sempre és necessària i va bé, però hem de anar amb compte de no “cremar-nos” abans de temps i abandonar. Per aquest motiu, començar a poc a poc i amb sessions curtes és la opció més adient.
  • Escollir exercicis adients a la nostra condició: no tothom arriba igual als 50 anys. Els qui hagin fet exercici durant una bona part de la seva vida estaran més preparats per reprendre l’activitat física, mentre que aquells que tinguin rutines més sedentàries els hi costarà més. Acudir a un entrenador personal o preguntar a algú especialitzat en la matèria és el més adient per descobrir quina és la nostra condició física i quins són els exercicis més adients per a nosaltres: passejar, sortir a córrer, anar en bicicleta, nedar...hi ha tot un ventall de possibilitats.    
  • Acudir a activitats esportives en grup: amb l’avenç de les vacunes i la disminució de les restriccions lligades a la COVID-19 ja podem començar a tornar poc a poc a la vida normal. Això inclou també les activitats multitudinàries amb més gent aliena a la nostra bombolla de convivència. Un exemple són les activitats esportives que podem trobar als gimnasos o per lliure com zumba, body pump, pilates o yoga, entre d’altres. Provar diferents opcions fins a trobar aquella que més ens agrada és essencial per afavorir la necessària motivació.
  • Escoltar al nostre cos: en edats avançades, és més important que mai vigilar les molèsties que podem patir al exercitar-nos. Si notem que ens costa realitzar una determinada activitat, hauríem de reduir la seva intensitat o bé consultar a un especialista per assegurar-nos de fer-ho correctament i de forma segura.
  • Hidratar-nos i menjar de forma saludable: més enllà de l’activitat física en sí, és molt important cuidar l’alimentació i assegurar-nos de mantenir-nos ben hidratats durant tot el dia (sobretot ara que arriba l’estiu). D’aquesta forma afavorirem el desenvolupament de la musculatura i el nostre cos assolirà millor els beneficis de l’exercici.  

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive