Aliments que t'ajuden a descansar millor
Aliments que t'ajuden a descansar millor

Paula Saez

Aliments que t'ajuden a descansar millor

Us recomanem una sèrie d’aliments lleugers que podem prendre a l’hora de sopar per aconseguir descansar millor a la nit.

El ritme de vida que portem i la nostra cultura ens impulsa a sopar al votant de les nou de la nit. Tot i que depèn en gran mesura de cada família i de si fem cap dieta, en general solem prendre plats consistents que no ajuden massa als casos d’insomni que gran part de la població pateix. A continuació us expliquem com està relacionat el fet de descansar bé amb el tipus de menjar que prenem per sopar, a més de recomanar-vos una sèrie d’aliments lleugers que, per les seves propietats i beneficis, són més que adients per prendre a la nit.

Per què és important sopar lleuger

Menjar bé i de forma equilibrada és imprescindible per poder aconseguir tots els nutrients necessaris per al bon funcionament del nostre cos cada dia. Tant si fem dieta com si no, és important que repartim bé la quantitat d’aliments que mengem al llarg del dia i ens assegurem de que siguin naturals i sans.

Quant a l’àmbit de la son, hi ha tres factors principals que influeixen a l’hora de descansar correctament: el triptòfan, la serotonina i la melatonina. Estan tots lligats, ja que per aconseguir una quantitat suficient de melatonina (una hormona que afavoreix la son), necessitem tenir nivells suficients dels altres dos, animoàcid essencial i hormona respectivament, a la sang. Altres components com la vitamina D, el magnesi o els àcids grassos omega 3 també ens poden ajudar a descansar millor a la nit.

Aliments que ens ajuden a descansar millor

 • Fruites: com el plàtan (que conté  triptòfan, melatonina o magnesi) o el kiwi (ens aporta serotonina) ens poden ajudar a descansar millor a la nit. Cal esmentar, això sí, que no és adient prendre’ls de postres després d’un sopar copiós, sinó com alternativa a altres tipus d’aliments.
 • Infusions: com la camamilla, til·la, valeriana, melissa o la passionera són perfectes per agafar la son abans d’anar a dormir. El més recomanable es prendre-les aproximadament una hora abans d’anar al llit.
 • Productes lactis: un got de llet calenta abans d’anar a dormir relaxarà el nostre cos i prepararà la nostra ment per endinsar-se al món dels somnis. També podem prendre un iogurt, preferiblement natural i sense sucres afegits.
 • Fruits secs: com les nous o les ametlles són rics en melatonina, que afavoreix el bon descans nocturn.
 • Peix blau: la tonyina o el salmó ens aporten un alt contingut d'àcids grassos omega 3 i vitamina D, per la qual cosa ens poden ajudar en la nostra missió de buscar un somni reparador. Sempre serà més recomanable prendre’ls en quantitats reduïdes i cuinats a la planxa o al forn.

Cal esmentar que a banda de prendre aquests tipus d’aliments per sopar és també molt important que descartem una sèrie de productes com l’alcohol, el cafè o les begudes energètiques abans d’anar a dormir per raons evidents. A més, sopar de forma mesurada i acabar al menys una hora abans d’anar a dormir són també consells que es poden afegir a la llista presentada anteriorment.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive