Estiu en equilibri: menjar saludable sense afectar la sal...
Estiu en equilibri: menjar saludable sense afectar la sal...

Les 5 dietes que et pot recomanar un nutricionista (segons cada cas)

Escollir una dieta ben adaptada a nosaltres no és gens fàcil, però per aquí us deixem amb cinc opcions sanes i recomanades per nutricionistes.

Equivocar-nos amb la dieta o fracassar i abandonar-la són dos casos que es repeteixen molt més del que ens pensem en el moment de plantejar-nos canviar els nostres hàbits i alimentació per millorar la nostra salut o baixar de pes, entre d’altres objectius. Aconseguir establir un pla adaptat al nostre cos i característiques personals és essencial per poder veure resultats efectius i notar milloria.

Per aquest motiu, a continuació us expliquem fins a cinc dietes que han estat aprovades per diversos nutricionistes, assenyalant, això sí, que no totes seran aptes per a tothom i que abans de començar a seguir qualsevol d’elles es recomanable consultar a un especialista pel nostre cas en concret.

5 dietes recomanades per nutricionistes

 • Realfood: proposa menjar ingredients frescos i fugir dels aliments precuinats o conservats per evitar que aquests perdin les seves propietats inicials. Es tracta d’una dieta vàlida per a gairebé tothom, que es pot adaptar a les nostres preferències personals però que en general proposa fugir dels ultraprocessats i menjar el més sa i natural possible.
 • Canvi 360: un pla que va més enllà de l’alimentació i també baralla altres conceptes com la millora física, la qualitat de la son, el maneig de l’estrès o l’estat d`ànim. En general, es tracta d’una dieta en la que es recomana ingerir abundants quantitats de fruites i verdures, mentre que s’aconsella reduir una mica la ingesta d’altres aliments com carbohidrats de grans sencers, fonts magres de proteïna com els llegums, peix i lactis baixos en greix, així com greixos saludables per al cor. L’aigua, el cafè i les infusions són tres begudes que es permeten beure entre àpats.
 • Dejuni intermitent: una dieta en la que no tots els nutricionistes concorden, ja que és més estricta i no és recomana per a tothom. Consisteix a alternar períodes en els que es menja de manera convencional amb uns altres en els que es restringeix de forma significativa la ingesta calòrica i només es “permet” prendre líquids com té, infusions i cafè. L’objectiu és perdre entre un i dos kg a la setmana, però és fàcil recuperar-los si no ens mantenim constants i només seguim aquesta dieta durant un temps determinat.
 • Dieta flexitariana: una dieta principalment vegetariana o vegana en la que en determinades ocasions es permet menjar carn o peix per motius com preferències personals o dificultat per trobar aquest tipus d’alimentació si estem de viatge, per exemple.
 • Psiconutrició: un plantejament basat en mantenir un pes saludable que inclús ens permet perdre fins a mig kg a la setmana si combinem l’activitat física amb una dieta equilibrada que no descarta cap tipus d’alimentació però si prioritza fruites, verdures, llegums, carn, peix, farines i grans integrals, a més de greixos bons i rics en antioxidants.

Existeixen moltes variables dins d’aquest tipus de dietes i d’altres opcions adaptades a cada tipus de persona, però en general el que es recomana és menjar aliments naturals i sans, a més de portar un estil de vida saludable en el que fem exercici de forma habitual, respectem les hores necessàries de son i aconseguim mantenir els nivells d’estrès controlats per així millorar la nostra salut i fins i tot baixar de pes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive