Per què fracasses amb la dieta i com evitar-ho
Per què fracasses amb la dieta i com evitar-ho

Paula Saez

Per què fracasses amb la dieta i com evitar-ho

Abandonar una dieta abans de temps no és recomanable, per la qual cosa us expliquem els motius principals pels quals això succeeix i oferim consells per evitar-ho.

L’estiu ja està aquí i el temps per dur a terme “l’operació bikini” s’acaba. És probable que molts i moltes dels qui van començar a fer dieta fa uns mesos l’hagin abandonat ara per poder gaudir al 100% de la temporada més calorosa de l’any i els excessos que comporta. Portar una dieta equilibrada i duradora en el temps no és gens fàcil.

Per començar, molts dels plans de dietes que proposen els suposats experts no són adients per a tothom, per la qual cosa sempre serà recomanable consultar un dietista especialitzat per a que valori el nostre cas particular en comptes de deixar-nos guiar per qualsevol guia disponible a Internet.

Ho sabem: fer dieta no és gens fàcil, tot i que aquest fet variarà en gran mesura en funció dels nostres hàbits alimentaris, el tipus de dieta que fem, com sigui la nostra complexió...Tot i això, a continuació us deixem amb una llista de motius comuns que ens fan fracassar en la dieta, a més de recomanacions per mantenir la determinació i no abandonar-la abans de temps.

Per què fracassem amb la nostra dieta?

 • Establir objectius impossibles: baixar 10kg en una setmana o altres exemples semblants són el tipus d’objectius impossibles (o molt difícils d’assolir) que acaben per perjudicar-nos, ja que quan arribi la data que ens hem posat de límit ens sentirem frustrats i desmotivats. És molt millor establir objectius menors, realistes i que puguem superar.
 • No planificar-nos correctament: si no som massa organitzats i ens saltem el pas d’elaborar un planning detallat i setmanal, acabarem per abandonar la dieta quan passin uns quants dies i no sapiguem què ens toca menjar ni fer cada dia.
 • Fer dietes inadequades per nosaltres: cada persona és un món. Factors com el metabolisme afecten en gran mesura al tipus de dieta que fem i com ens afectarà, així que no totes valen per a tothom.
 • No obtenir els nutrients diaris necessaris: lligat a l’anterior qüestió, si no fem una dieta adequada i ens deixem convèncer per tot el que llegim a la xarxa, és més que probable que el nostre cos no rebi els nutrients necessaris cada dia i ens demani, a través de diverses senyals, que mengem més i millor.

Consells per no abandonar la nostra dieta

 • Consultar a un especialista: un dietista titulat ens ajudarà a elaborar un pla adequat per al nostre cas particular i ens acompanyarà a través de tot el procés de dieta, per la qual cosa podrem consultar-li sempre que tinguem un dubte.
 • Organitzar-nos i planificar correctament: tenir un pla setmanal d’àpats ens ajudarà a saber què toca menjar cada dia, a més de fer batch cooking si ho necessitem.
 • Canviar la nostra mentalitat o hàbits alimentaris: a la llarga, lo ideal serà sempre canviar la forma en la que ens alimentem. Sempre i no de forma temporal com a part d’una dieta. Menjar sa i de forma equilibrada per norma farà que ens canviï el xip i el nostre cos ho notarà a la llarga. Ens podem donar un capritx de tant en tant, però abandonar el consum habitual de productes poc saludables és una missió que agrairem poder complir.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive