Sant Miquel de Mata, nou escenari de la Setmana de Música Antiga
Sant Miquel de Mata, nou escenari de la Setmana de Música Antiga

Redacció

Idees per cremar els torrons al Maresme i a l'aire lliure

Recopilem rutes d’interès que podem fer a la comarca per cremar els excessos i abusos d'aquests dies.

“M’he menjat mitja barra de torró de crema cremada amb nata.” “M’he acabat sencer el pot de neules de xocolata”. “Ho he regat tot amb una ratafia que és l’hòstia”. És possible que durant aquests dies hagueu pronunciat o escoltat frases com aquestes o similars. Si és el cas, també és probable que després d’aquestes cites vingui, d’alguna manera, un cert penediment. Acostuma a arribar en forma de promesa relacionada amb l’exercici físic de cara any nou o un cop acabin festes. La típica ocurrència de cremar els torrons, quan en realitat l’únic que es pot cremar aquí és l’altra meitat del torró de crema que et cruspiràs abans de Reis. Sigui com sigui, el Maresmellocs encantadors per combinar àpats festius amb la sempre necessària activitat física. En fem, a continuació, un petit recull basat en publicacions nostres.

Cal destacar que l'esport a l'aire lliure, del 7 al 17 de gener, es permet de forma individual i sense sortir del municipi o, com a molt, amb els municipis limítrofs. S'espera que si la situació millora, es permeti l'esport a l'aire lliure en grup. Aquestes són les nostres propostes de ruta:

Céllecs és el lloc sagrat dels esports de muntanya al Maresme; un sistema de tres turons que, sense oferir cap element eixelebrat, té pendents pronunciats en diferents dels seus corriols. Els tres turons són un d’homònim, el Céllecs o Turó Gros (526 metres en el punt més alt de tota la muntanya), el de Mataró i el Turó Rodó. Sigui caminant o en bicicleta (de muntanya, que l’asfalt queda prou lluny), qualsevol dels corriols que s’hi poden trobar ens oferiran un trajecte amè, sense problemàtica tècnica però de gran dinamisme.

céllecs
Céllecs
 

Si no en teniu prou amb aquests turons, podeu apostar directament per “La ruta dels turons”. Són vint quilòmetres assequibles de vistes sobre Mataró que voregen el terme municipal enllaçant diferents petits cims a l’abast de tothom. Una altra opció passa per estrènyer els nostres vincles sentimentals amb la capital del Maresme tot descobrint els secrets que amaguen els camins de Mata, la muntanya fundacional de Mataró.

Cada cop més mataronins gaudeixen del patrimoni natural que hi ha al terme municipal però aquest no està prou ben senyalitzat ni difós. És per això que Mataró promourà una guia de rutes pels seus espais forestals. La iniciativa vol evitar l’ús del cotxe per accedir al bosc, diversificar la mobilitat de les persones per tal de fer-la més equilibrada, promoure hàbits saludables i el respecte i cura del medi ambient. Aviat ja no tindreu excusa. Ni per no menjar-vos barres senceres de torró (a Mataró tenim pastisseries de classe mundial) ni tampoc per no cremar-los en alguna de les rutes forestals que tenim a tocar de casa. 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive