Sortir a caminar, un exercici molt saludable.
Sortir a caminar, un exercici molt saludable.

Paula Saez

Aprimar-se caminant és possible: t'expliquem com

Així funciona el “Power walking”, un mètode per poder aprimar-nos si seguim un pla d’exercici basat en caminar durant sis setmanes.

Arriba el Nadal i amb ell també el menjar copiós, els dolços i els torrons. Per aquest motiu, és molt probable que necessitem fer una mica d’exercici per a mantenir actiu el nostre cos i així compensar els excessos en major o menor mesura. Una de les opcions més fàcils i accessibles és la de caminar per a poder aprimar-nos i ajudar a digerir el menjar o dinar. A continuació us expliquem en què consisteix el “Power walking”, una de les rutines d’exercicis per les quals podem optar en aquestes dates assenyalades per a poder mantenir el nostre cos actiu i de pas aprimar-nos (això sí, hem de tenir constància i mantenir-ho amb el pas de les setmanes). D’altra banda, recordem que disposem d’una sèrie de recomanacions de regals esportius per a fer aquest Nadal a qualsevol amic o familiar.

Com aprimar-nos caminant

Quan passegem sense pressa uns 30 minuts (el que s tradueix en uns 5,6 km/h) consumim unes 149 calories. És cert que corrent cremem més, però també augmenta el risc de patir lesions en algunes articulacions com els genolls, el turmell o esquena si no comptem amb la tècnica adequada. D’altra banda, caminar ho pot fer gairebé tothom, per la qual cosa és converteix en una activitat molt accessible i fàcil de dur a terme.

Per a poder aprimar-nos caminant, això sí, necessitem augmentar el ritme del passeig fins el punt en el que sentim que els nostres batecs s’acceleren i comencem a suar. És una acció que acabarem fent automàticament al poc que pugem el nostre ritme al caminar, però no fins el punt que es consideri córrer.  Una forma de comprovar-ho és portar un rellotge intel·ligent o smartwatch, ja que ens permetrà monitoritzar la nostra activitat física i ens avisarà quan portem uns deu minuts caminant a bon ritme. El podem configurar per a establir una rutina diària i un objectiu per a complir cada dia de la setmana amb una sèrie de distàncies i temps d’esforç específics.

Per a fer-nos una idea amb números, si aconseguim mantenir-nos una hora caminant a bon pas (7,4 km/h), s’estima que cremarem unes 377 kcal, encara que el compte final dependrà del nostre pes. Quant a l’esmentat “Power Walking”, el que hem de fer és que un cop portem un ritme de 7,4 km/h, podem fer l’entrenament més complex al usar pesos. Si ens posem turmelleres de 0,5 a 1 kg haurem de fer més esforç i així podrem cremar més calories, a més de treballar els glutis.

D’altra banda, per intensificar encara més la pràctica és recomanable incorporar rutes amb costes i amb escalinates. Si no n'hi ha, podem provar a pujar i baixar una vorada durant un minut, cada cinc minuts. Podem afegir més dificultat enfilant-nos a un banc del carrer diverses vegades, com si es tractés d'un step. Per últim, recordem que és recomanable caminar més enllà de l'entrenament, ja que és una activitat que podem fer en molts moments del dia si busquem els buits adequats (baixar-nos de l'autobús o del metro una mica abans, per exemple).

Font: Clara

Comentaris (3)

Paco Fa 1 any
Seguro que no han encontrado, en catalán, una expresión que defina ese "power walking".. Según dicen los políticos autonómicos, el catalán se está perdiendo y hay que fomentar su uso. Pues eso a ponerse las pilas.
Andreu Fa 1 any
Really?
ANÒNIM Fa 1 any
A l'ajuntament li encantarà aquesta prosposta... "Podem afegir més dificultat enfilant-nos a un banc del carrer diverses vegades, com si es tractés d'un step".

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive