L'alvocat està molt de moda
L'alvocat està molt de moda

Paula Sáez

Alvocat, perquè està tant de moda

Us expliquem el motiu pel qual l’alvocat està tant de moda, a més de detallar tots els beneficis que té per a la nostra dieta i la salut del nostre cos.

Si volem portar un estil de vida més saludable, reduir la probabilitat de patir determinades malalties o millorar la nostra qualitat de vida hem d’emprendre una sèrie de canvis que comencen en deixar de fumar i passen per practicar més esport, cuidar les nostres hores de somni i concedir-li especial importància a l'alimentació. En concret, l’alvocat és una fruita sana i que ens aporta molts beneficis a la nostra dieta. Per aquest motiu, a continuació us expliquem tot el que heu de saber-ne al respecte, a més de la curiositat de per què està tant de moda últimament.

Per què l’alvocat està tant de moda?

Des de que les xarxes socials com Instagram s’han posat tant de moda en tot el món, és habitual trobar milers de fotografies estètiques que les i els influencers comparteixen diàriament. L’alvocat s’ha convertit en l’estrella de moltes d’aquestes publicacions, ja que podem trobar-lo retratat a milions de fotografies penjades des de fa anys.

Per aquest motiu i tot i que el seu preu és més elevat que el de la resta d’aliments de característiques similars, s’ha posat molt de moda darrerament. A més, avui dia és molt més fàcil trobar-lo a qualsevol fruiteria o supermercat, ja que la seva importació al nostre país ha augmentat en una mesura significativa en els darrers anys per a poder cobrir la seva creixent demanda.

Beneficis de incorporar l’alvocat a la nostra dieta

Segons asseguren els experts, si mengem alvocat diversos cops a la setmana podrem perllongar la nostra esperança de vida, reduir el risc de malalties com el càncer pròstata o baixar el colesterol dolent. En concret, es recomana menjar mig alvocat de tres a quatre vegades per setmana, una quantitat adequada per a poder gaudir dels seus beneficis i evitar incorporar un percentatge massa elevat de greixos a la nostra dieta.

Aquí us deixem la resta de beneficis que ens aporta, de forma resumida i esclaridora:

 • Conté una gran quantitat de potassi i proteïnes: conté més que un plàtan, per exemple, per la qual cosa es tracta d’un bon àpat per a després d'una jornada d’entrenament.
 • És bo per al funcionament del cor: és baix en sal i en colesterol i per aquest motiu és bo per al cor.
 • Sacia fàcilment: sobre tot en el cas de les dietes vegetarianes, al contenir greix plena més i les calories que aporta són majors que les d’altres vegetals
 • Ric en diversos tipus de vitamines: 100 grams d'alvocat contenen un 26% de la dosi diària de vitamina K, el 17% de vitamina C, 14% de potassi, 13% de vitamina B6 o 14% de B5, així com petites porcions de magnesi, manganès, coure, ferro , zinc, fòsfor i vitamina A.
 • Té la qualitat de vehicle nutritiu: ajuda a assimilar millor les propietats liposolubles d'altres aliments i per tant ens ajuda a fer la digestió amb major facilitat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive