L'antiga escola Menéndez Pelayo de Mataró, ara ocupada
Notícies relacionades
L'antiga escola Menéndez Pelayo de Mataró, ara ocupada

El Sindicat d'Habitatge ocupa l'antiga escola Menéndez i Pelayo de Mataró

L'edifici havia de ser enderrocat per problemes estructurals i el seu solar dedicat a aparcament, però els ocupes volen posar-lo "al servei dels mataronins"

L'antiga escola Menéndez i Pelayo, a l'illa entre els carrers Rocafonda i Alarcón de Mataró, ha estat ocupada pel Sindicat d'Habitatge. L'acció es va dur a terme ahir diumenge, coincidint amb la celebració de l'1 de Maig. El col·lectiu, notori per les seves actuacions contra els desnonaments a la ciutat, ha decidit convertir l'edifici buit i abandonat en un "espai sota control popular" que posarà "al servei dels mataronins".

L'edifici, segons va avançar Mataró Audiovisual, pateix problemes estructurals i de salubritat, motiu pel qual l'Ajuntament té planejat enderrocar-lo i convertir el seu solar en places d'aparcament. L'escola mataronina va tancar portes l'any 2011 i des de llavors ha acollit diversos usos, com ara una de les seus de l'escola municipal de música, però durant bona part d'aquest temps s'ha mantingut buida. Part del solar ja es va habilitar l'any 2020 com a pàrquing en superfície.

Els plans de l'Ajuntament poden veure's aturats per aquesta ocupació. En un comunicat, el Sindicat de l'Habitatge recorda que la infraestructura porta més de 4 anys tancada i abandonada, motiu pel qual han decidit "alliberar-la". L'immoble ocupat passa a anomenar-se "La Teixidora" i el col·lectiu el defineix com un "espai sota control popular, un bastió de lluita, solidaritat i suport mutu". 

El nou aparcament a Rocafonda. Foto: Ajuntament

Solar de l'antiga escola convertit en aparcament l'any 2020. Foto: Ajuntament

L'objectiu de l'ocupació, afirmen, és convertir-lo en un espai veïnal que lluiti contra la "pobresa cronificada, emergència habitacional, manca d'equipaments municipals, col·lapse i inoperància d'alguns serveis públics". En el comunicat detallen quin és el seu pla d'usos: hi preveuen fer classes de català i àrab, espais de repàs i activitats extraescolars per als infants, banc d'aliments, espai d'intercanvi de roba, tallers d'art i cultura i un gimnàs popular.

El Sindicat reclama a l'Ajuntament que es posicioni davant d'aquesta proposta per "donar vida a un espai necessari per a la ciutat de Mataró". El col·lectiu vol obrir negociacions amb l'Ajuntament sobre el futur de l'equipament i pregunten a l'alcalde, David Bote, si "sabrà escollir el cantó de la gent de Mataró". 

 

Comentaris (18)

Temp. 6 de juego de tronos Fa 1 mes
Fotreu lo mateix que a la serie, el burro fins que elegíamos un representant a l’alçada de la situació que us foti una bona patada al cul
Els del Cafe dé mar Fa 1 mes
Els del Cafe dé mar, CUP, sindicat de polls, maulets…. Són els mateixos de sempre, volen convertir casa nostre en el canet rock… okupan, fumant porros, borratxos als bars de birra d’un euro i vingaaaa, decadencia és l’únic que ens aporten, els espais publics és cedeixen per sorteix
@ Josep M Fa 1 mes
És el que passa quan els partits polítics d'àmbit català es posicionen a favor de les okupacions, utilitzant la propietat privada com escut social. Naturalment la gent d'aquí se sent desprotegida i com es lògic reacciona en contra d'aquestes polítiques.
Josep M Fa 2 mesos
Quan de fatxa hi ha a Mataró!!! Que poc que costa dir bajanades en els comentaris
basta Fa 2 mesos
si lo quieren poner al servicio de los ciudadanos pues espero entonces que lo primero que hagan es desaparecer de ahí y no molestar que es lo unico que saben hacer los del Sindicato ese que no tiene ninguna simpatia por nadie que no sea arabe. y la población tampoco tiene simpatia por ellos. si quieren servir al ciudadano ya pueden limpiar las calles de mataro tanto de chusma como de suciedad que es lo que está lleno.
mataronina Fa 2 mesos
Que l'Ajuntament es posicioni amb el volen els mataronins d'aquí...viure amb tranquilitat sense ocupacions, ni mafies, gent honrada i treballadora....
Si Bote vol pot Fa 2 mesos
Doncs si s'ha de enderrocar per problemes estructurals. Es poden treure amb un simple decret d'alcaldia. Ja s'ha fet en altres ocasions.
La llei de la selva Fa 2 mesos
Roben un equipament que és de tota la ciutat. Si ho tenen tan clar que demanin un referèndum a l'ajuntament perquè tots els mataronins puguem decidir.
Serrallonga Fa 2 mesos
Jo els deixaria estar i si cau l´edifici i enganxa algú doncs, uns quants paràsits menys!!
Davant de l'ultimàtum Fa 2 mesos
Ara veurem si l'alcalde està a favor de les okupacions.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive