L'escola, el dia del seu tancament
L'escola, el dia del seu tancament

V. B.

L’antic Menéndez i Pelayo s'incorpora com a seu de l'Escola de Música

L'EMMM abandona el Miquel Biada com a seu central per incompatibilitats amb l'activitat de l'Institut i manté l'estructura en xarxa amb diferents subseus

L'antiga escola Menéndez i Pelayo, que va tancar portes l’any 2011, s'ha convertit en una de les noves seus de l'Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) per aquest nou curs 2013-2014. L'edifici escolar ubicat al carrer Rocafonda, que portava dos anys buit, assumirà el paper que fins ara feia el Miquel Biada com a "seu central" de l'EMMM. En tot cas l'escola de música, que va arrencar el curs el 23 de setembre passat amb 754 alumnes matriculats, manté l'estructura en xarxa, amb diferents subseus repartides per les escoles de tota la ciutat. 

"Hem hagut de deixar el Miquel Biada perquè el dia a dia de l'EMMM era incompatible amb l'activitat de l'Institut", ha explicat el regidor d'Educació, Pere Galbany. Per això, han buscat una nova ubicació i han optat per traslladar-se "provisionalment" al Menéndez i Pelayo. El regidor no ha descartat que en un futur l'escola de música "tingui una seu central permanent", però ara per ara seguiran optant pel sistema en xarxa. Galbany prefereix no parlar de "seu central", ja que l'únic que se centralitzava fins ara al Biada i a partir d'aquest nou curs al Menéndez i Pelayo és algunes activitats educatives i les tasques de coordinació del professorat. 

A més del nou paper que jugarà l’escola Menéndez i Pelayo, l’EMMM ofereix els seus cursos d’iniciació a les escoles Josep Manuel Peramàs (incorporació nova d’aquest curs), Angeleta Ferrer, Anxaneta, Antonio Machado, Camí del Mig, Cirera, Germanes Bertomeu, Joan Coromines, Maria Mercè Marçal, Meritxell, Montserrat Solà, Rocafonda, Santa Anna, Torre Llauder i Valldemia. Els cursos instrumentals tenen lloc en un total de cinc escoles de la ciutat.

22 instruments
L’escola ofereix classes d’iniciació, aprenentatge en 22 instruments diferents, assignatures complementàries i la pràctica en formacions musicals diverses. Han començat iniciació 271 persones; 388 alumnes faran l’aprenentatge d’un instrument, entre els més sol·licitats piano, guitarra elèctrica, guitarra espanyola, bateria i saxofon; 84 s’han matriculat en matèries complementàries i 11 formaran part de l’orquestra 4 cordes. L’edat dels alumnes es comprèn d'entre els 4 als 63 anys.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive