Neix el Sindicat d’Habitatge de Mataró per combatre l’especulació i la desigualtat
Neix el Sindicat d’Habitatge de Mataró per combatre l’especulació i la desigualtat

Neix el Sindicat d’Habitatge de Mataró per combatre l’especulació i la desigualtat

L’entitat es reunirà cada dilluns en assemblea en punts diferents de la ciutat i vol ser el referent de les classes populars en matèria d’habitatge

L’activisme pel dret a l’habitatge compta des de dilluns passat amb un nou actor a Mataró: el Sindicat d’Habitatge. En la línia d’altres moviments similars a l’àrea metropolitana i el Maresme, el Sindicat d’Habitatge va reunir a 70 persones en la seva primera assemblea, celebrada a la Plaça de Rocafonda. La seva idea és reunir-se setmanalment els dilluns en punts diferents de la ciutat per anar coordinant la seva acció i la seva lluita. L’enemic, el tenen clar: l’especulació i la desigualtat.

Expliquen els impulsors del Sindicat d’Habitatge que aquest moviment neix “arran de la greu situació que viu la ciutat de Mataró en matèria d’habitatge: pobresa energètica, exclusió social i residencial, barris extremadament empobrits i deixats per les administracions on la darrera crisi sanitària, econòmica i social de la Covid ha afectat especialment les classes populars i treballadores”. Constaten com els efectes de la triple crisi econòmica, social i sanitària s’ha acarnissat amb aquestes classes i com les “ha abocat a la misèria”.

L’enemic, l’especulació

“Volem combatre l’especulació urbanística dels darrers 60 anys a Mataró”, diuen des del Sindicat d’Habitatge. “Som una ciutat on fons voltors, grans propietaris i entitats bancàries han fet d'un dret com l’habitatge una mercaderia. Volem combatre els especuladors que juguen amb la vida de totes nosaltres i volem obrir un front de lluita davant la manca de política pública d’habitatge. No pot ser que una ciutat de 130.000 persones només hi hagi un part públic de 270 habitatges. És una xifra irrisòria i paupèrrima en barris que estan en risc extrem de pobresa”, resolen.

La primera assemblea del Sindicat

La primera assemblea del Sindicat d'Habitatge

Es proposen combatre els preus abusius del lloguer, contra els abusos d’immobiliàries i grans propietaris i denuncien que el preu del lloguer s’endú en molts casos el 50 i el 60% del sou. Més enllà de l’especulació, a més, volen abraçar tot l’àmbit social i atendre la desigualtat imperant.

El Sindicat fa una crida a participar de les seves assemblees setmanals (la propera el dilluns 17 al Parc de Cerdanyola) cada dilluns i a seguir-los a les xarxes socials per enfortir-se en el seu objectiu. “Volem que el Sindicat sigui l’eina de lluita deixant enrere l’assistencialisme, volem col·lectivitzar els problemes mitjançant l’empoderament, la solidaritat i el suport mutu. El Sindicat no és serveis socials”, expliquen.

Comentaris (3)

8 apellidos catalanes Fa 8 mesos
Creació d'un nou xiringuito per seguir vivint dels papàs i del cuento. Mantinguts pels que si treballem a Mataró i paguem impostos.
Julius Fa 1 any
¿Setenta personas? Más bien son justo la mitad.
x Fa 1 any
Els de sempre, ara amb un nou xiringuito, al final molts noms diferents pero sempre son els mateixos, mateixa ideologia, mateixa utupia, segur que mes d un de la foto pertany a altres colectius "activistes", em recorden a fa temps que es queixaven de la festa al cel, va sortir una foto amb 4 gats i deien que alla estaven representats mes de 30 "colectius"suposo que cada un de la foto representava a un parell minim...jjaajaja..segur que aquests no estan contra la okupacio i el que representa.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive