El nou aparcament a Rocafonda. Foto: Ajuntament
El nou aparcament a Rocafonda. Foto: Ajuntament

Nou aparcament gratuït a Rocafonda

L'Ajuntament l'ha habilitat en un solar municipal adjacent a l'antiga escola Menéndez y Pelayo

El barri de Rocafonda, com altres zones de Mataró, pateix unimportant dèficit de places d'aparcament. Per intentar combatre-ho, l'Ajuntament ha destinat un solar municipal per a l'estacionament gratuït. Es troba situat al carrer de Rocafonda, en un solar en desús a tocar de l'edifici de l'antiga escola Menéndez y Pelayo

En total compta amb una trentena de places d'aparcament, que s'han habilitat després que l'Ajuntament enderroqués el mur de tancament del solar i realitzés l’esbrossada del terreny, la pavimentació amb grava tot-u, la instal·lació de tanques i l’enllumenat públic. L’entrada i sortida de l’aparcament provisional es fa pel mateix carrer de Rocafonda. El cost total de les obres, que s'han adjudicat a dues empreses, han tingut un cost aproximat de 46.000 euros , entre l’adequació del solar i la instal·lació dels quatre punts d’enllumenat.

El problema de la manca d'aparcament

El problema de la manca d'aparcament en superfície es fa palès a Rocafonda però també a altres barris com Cerdanyola, quelcom que està generant polèmiques recurrents des de fa gairebé dues dècades. El consistori va reconèixer "discriminació positiva" a l'hora d'evitar endur-se cotxes estacionats sobre la vorera en determinats carrers.

En els darrers anys l'Ajuntament ha habilitat provisionalment diversos solars per convertir-los en aparcaments, com ara el que hauria d'acollir la Casa de la Cultura Popular (pendent de la reconstrucció de Can Fàbregas), al centre, de cara a afavorir el comerç urbà; o el de les antigues pistes de conduir, a tocar de l'Hospital, on fins llavors només hi havia habilitat pàrking subterrani de pagament. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive