El Desvetllament Bellugós serà simbòlic, sense aglomeració ni gegants. Foto: R. G.
El Desvetllament Bellugós serà simbòlic, sense aglomeració ni gegants. Foto: R. G.

Un Desvetllament simbòlic amb cadascú ballant El Bequetero des de casa

La Policia Local actuarà per disuadir aglomeracions al carrer durant els dies de Les Santes i especialment la nit del 25, la del Desvetllament Bellugós

El dissabte 25 de juliol a dos quarts de 12 de la nit no sortiran els Gegants de Mataró per la porta de l’Ajuntament, ni tindran l’Agrupació Musical del Maresme d’acompanyament, ni milers de persones a la Riera a punt per comptar a 15. Enguany no hi ha Santes però des de l’Ajuntament es vol incentivar una mena de Desvetllament bellugós simbòlic perquè tothom pugui ballar les populars notes del Bequetero. Això sí, sense concentrar-se als carrer del Centre.

La policia dissuadirà les aglomeracions

L’Ajuntament ha anunciat en la presentació del programaMataró s’enlaira’ que està treballant en una campanya que porta per nom ‘Siguis on siguis, desvetlla’t’ perquè la ciutadania no es quedi sense ballar El Bequetero la nit del 25 de juliol. Això sí, la crida és a sumar-se al ritual propi amb el que comença la Nit Boja amb tothom a casa o des d’on sigui. No concentrant-se al Centre ni en cap altre espai. El nou regidor de Cultura ha estat taxatiu al respecte: apel·la a la responsabilitat però ha advertit que la Policia Local estarà a punt per dissuadir aglomeracions de persones en dates de Les Santes.

Participants al desvetllament

Participants al desvetllament

S'apel·la a la responsabilitat de cada persona

“Si hi ha una alta concentració de persones al carrer haurem de trucar a la policia perquè intervingui. Tindrem preparat un dispositiu extraordinari de seguretat com cada any per aquestes dates però esperem que prevalgui la responsabilitat de la ciutadania, que és cabdal perquè tot vagi com ha d’anar”, ha explicat Xesco Gomar en la seva estrena com a màxim responsable de Cultura. Gomar ha fet una crida a seguir l’esperit de la convocatòria, que ha de servir per reproduir simbòlicament un dels moments més especials i idiosincràtics de Les Santes com és ballar el Bequetero i ha insistit molt en “la responsabiilitat personal de cada persona” durant els dies de festival i en dates de Santes. Les aglomeracions són exponencialment perilloses per a possibles nous brots del virus.

Similar al que es va fer per Sant Jordi

La proposta d’una acció simbòlica i descentralitzada, que no comporti concentració de persones a la via pública, és similar a la que es va convocar per Sant Jordi, en ple confinament, per reproduir cerimonials com el de la Fogonada. L’Ajuntament adverteix contra la concentració de persones a la via pública coneixedor que ja en altres municipis s’ha hagut d’actuar, fins i tot multant a algunes persones, quan grups de ciutadans es disposaven a calcar actes de les seves festes majors just en l’any en què la gran majoria s’han hagut de suspendre per la pandèmia de la Covid-19.

 

Comentaris (4)

jordi Fa 3 anys
Jo ho deixaría correr. No en tenim cap necesitat,la veritat.
Josep M@ Fa 3 anys
NO ha de ser NO mentres que la cosa no estigui clara del tot hem d'actuar amb cura i el tindre el màxim de respecte amb una pandemia que s'ha endut en tot el mon a 569.000 persones, i no posar llenya al foc quan no toca per donar peu a que el foc es faci més gros i després com sempre passa no tingui aturador i quan si arribi ja sigui massa tard i algún ja s'hàgin cremat, siguém seriosos no passa rés per estar un any sense "Les Santes" el proper any ja la farem més grossa...SENY SENYORS
María Fa 3 anys
Pues si, yo creo q el secreto es que DURANTE TODO EL AÑO HAYA CONTROL DE TODO EL QUE LLEGA POR TREN A MATARO Y TENGA MALA PINTA. ahí está el quick de la cuestión entre delincuentes, maleantes y demás, ya tenemos bastantes que se nos han colado para que sigan llegando y nunca se ve policía en ese punto más conflictivo de la estación y calles de alrededores como Churruca, Recoder, Lepanto, Cooperativa, Barceló y Camí Ral. Y Paseo Marítimo y playa Varador. Ahí estan a sus anchas robando
Joan Carles Fa 3 anys
La XUSMA que venen cada any amb tren, també ballarán desde casa seva, ó posarán controls d,accès a les estacions, tal como feien al centre de Mataró ????

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive