-
-

Més de 14.000 persones al Desvetllament i 18.000 a la Ruixada

Xifres de públic superiors a les de l'any passat a la Nit Boja, i els equips mèdics van atendre 112 persones durant tota la jornada

Després d’una Crida accidentada amb molta ‘bronca’ per l’escridassada dels independentistes a l’alcalde, David Bote, la Nit Boja de Les Santes es va desenvolupar pels camins habituals: pura rauxa i bogeria, però sota control. Desvetllament, Convidada, Escapada a Negra Nit, Pujada Tabalada i Ruixada, el menú que tot Santero coneix, no van patir cap entrebanc, al contrari que l’any passat quan la pluja va amenaçar en arruïnar-ho tot (finalment només va impossibilitar part de la pirotècnia de l’Escapada). Les xifres d'assistencia enguany van ser superiors a les de l'any passat: 14.600 al Desvetllament i 18.000 a la Ruixada (2.600 i 3.000 més respectivament). Durant la nit es va haver de lamentar la mort d'una persona: els fets es van produir a la plaça de l'Ajuntament, i segons fonts policials, es tractaria d'un suicidi. 

Puntual, a les 23.30h, sortien els Gegants de l’Ajuntament, desfermant l’eufòria dels milers de persones reunits a La Riera. Minuts abans, durant l’espera, se sentien per part de molts assistents consignes polítiques com les proclamades durant la Crida, vinculades al moviment independentista; la politització d’aquestes Santes és un fet innegable. Però quan apareix la família Robafaves acompanyada dels músics de La Banda, tot s’oblida. Un any més es va demostrar que han estat tot un encert les mesures preses per afavorir la seguretat de l’acte, com ara la programació alternativa a la platja, la Tarda Guillada de l’endemà com a ‘Nit Boja’ per al públic familiar i, des de l’any passat, el control d’accessos a La Riera. Situacions que eren habituals en el passat com la perillosa massificació, la presència de cotxes i molts infants massa petits, o les ampolles de vidre rondant arreu, avui són història i permeten un desenvolupament normal i segur de l’acte.

WhatsApp Image 2018 07 26 at 03.23.57

El Desvetllament és pur ritual, quelcom que tothom coneix a la perfecció, que espera amb delit cada any i que es basa en la pura repetició per arribar a l’èxtasi. Qui experimenta l’acte per primer cop, com a visitant a la festa, mai acaba d’entendre la gràcia de tot plegat, sobretot quan el Bequetero sona per 15a vegada en menys de mitja hora. Però per als mataronins és pur deliri. I quan acaba la Convidada, que enguany va estar protagonitzada per la música de l’Orquestrina Trama, no dubten en sumar-se de nou a la pujada dels Gegants cap a l’Ajuntament.

Un dels moments més emocionants i intensos de la Nit Boja és l’inici de l’Escapada a Negra Nit. Enguany no va ser una excepció. Les milers de persones congregades a l’entorn de l’Ajuntament, algunes disposades a passar hora i mitja sota un foc escandalós, altres mirant-s’ho de lluny amb força respecte, no poden evitar esglaiar-se quan totes les comparses surten del consistori i de la plaça de l’Ajuntament, mentre ressonen les traques  i cauen les cascades de foc. A més de les Diablesses, la Momerota i la Momeroteta i el Drac, ahir també hi van prendre part figures convidades com la Pàjara de Terrassa o la Cuca de Castellbisbal, a més de les colles dels Diables de Sant Cugat, els Diables de les Corts, els Diables de Molins de Rei, la Pàjara de Terrassa i la Cuca de Castellbisbal. Un seguici espectacular que cada any sorprèn per la seva intensitat, no importa les vegades que s’hagi vist. El mateix passa amb el final a la plaça de l’Ajuntament, un espectacle de foc que deixa embaladit any rere any.

WhatsApp Image 2018 07 26 at 03.23.57 (2)

Els tabalers van guiar tothom cap al Nou Parc Central. I quan diem tothom no són tan sols els assistents a l’Escapada a Negra Nit. També els joves que pujaven cap a la Ruixada a seguir la festa que havien començat unes hores abans a la platja del Callao, on van sonar els èxits més recents de la mà de la Gira Frikandera de RAC105. Una festa que cada any atreu més persones, enguany 15.000 (3.000 més que el 2017) i qe acaba assolint xifres pròpies de La Ruixada. Una batukada i el ritme dels Blues Brothers va donar el tret de sortida, passades les 3.30h de la matinada, a l’acte final de la nit, on tots els pecats de la jornada es redimeixen sota l’aigua i a ritme de ‘hits’ d’avui i de sempre.

WhatsApp Image 2018 07 26 at 04.52.59

Fet luctuós

Cap a les 4 de la matinada, a la plaça de l'Ajuntament, es va produir el fet més tràgic de la nit: la mort d'una persona. Segons fonts policials tot apunta que es tractaria d'un suicidi, però la investigació roman oberta. Pel que fa al nombre d'atesos pels serveis mèdics durant tota la nit, van ser un total de 112 persones, la majoria de les quals (67) a la Festa Flaixbac del Callao. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive