Bote remena el govern i reforça políticament a Gomar i Vadell
Bote remena el govern i reforça políticament a Gomar i Vadell

Bote remena el govern i reforça políticament a Gomar i Vadell

Xesco Gomar assumeix Cultura i Miquel Àngel Vadell Presidència en un executiu post-Covid que Bote manté en 15 regidors amb dedicació completa

David Bote ha remenat el govern municipal de l’Ajuntament de Mataró per fer front als nous temps als que obliguen els efectes de la crisi de la Covid-19. Més presència política i més diàleg amb la resta de grups i ciutadania són, sobre el paper, els motius d’aquesta reorganització just un any després de l’inici del mandat. Bote i el PSC mouen fitxa -el canvi no afecta els dos regidors d’En Comú Podem Mataró, que ni tan sols eren a l’acte de presentació dels canvis al cartipàs- i els dos regidors que surten amb una motxilla més plena de delegacions i més projecció pública són Xesco Gomar i Miquel Àngel Vadell, nous regidors de Cultura i Presidència respectivament. 

Vadell serà peça clau des de Presidència

“És el moment de modificar les polítiques públiques, de reforçar la reconstrucció de la ciutat i abordar especialment els àmbits estratègics, socials i sanitaris”, ha justificat l’Alcalde David Bote per moure les seves peces en el tauler del govern. Bote es reforça a Presidència amb Miquel Àngel Vadell, com a home fort amb el contacte i diàleg amb la resta de grups municipals i la ciutadania. Vadell, que tenia una ‘super-regidoria’ amb Educació i Urbanisme deixa aquesta darrera cartera en mans de Núria Moreno, que ja l’ostentava el mandat anterior. L’Alcalde ha confirmat que Vadell agafa pes a la sala de màquines municipal com a responsable “de la qualitat institucional de l’Ajuntament, amb la voluntat d’impulsar projectes estratègics i de millorar la relació institucional amb grups municipals i la ciutadania”.

El govern de Mataró manté les 15 regidories a temps complet. Foto: Ajuntament

El govern de Mataró manté les 15 regidories amb dedicació completa. Foto: Ajuntament

El portaveu socialista a esmenar Cultura

Pérez Carrasco serà adjunta a cultura i contacte amb les entitats

L’altre moviment arriba a Cultura. Xesco Gomar, portaveu del PSC i el valedor polític del propi Bote es manté com a referent de Transició Ecològica esdevé nou titular de Cultura “per reforçar la política cultural del govern i alhora donar un gir a les polítiques culturals”. La sortida que s’ha buscat a Maria José Pérez Carrasco és mantenir-la d’adjunta de Cultura, encarregar-se de les relacions amb entitats culturals i assumir Cooperació i Desenvolupament.

Els canvis de delegacions no suposen cap canvi en les tinences d’alcaldies ni en la composició de la Junta de Govern pel que, a nivell pressupostari, no representa cap canvi o increment per a l’Ajuntament, s’ha defensat David Bote.

Es mantenen les 15 dedicacions completes

La crisi de govern anunciada per l’Alcalde es complementa amb un canvi en els àmbits de governança i les comissions informatives -que haurà d’aprovar el Ple- però no resta membres amb dedicació completa ni massa salarial al bipartit local. Des de l’inici de mandat, l’oposició ha criticat l’excés de regidors amb dedicació completa però Bote ha estat taxatiu en la defensa de tots 15 i assegura que no ha estat en cap moment dins els seus plans la reducció del govern: “Tots els regidors estan fent molt bona feina i just ara encara tenim més feina a fer”, ha dit.

Arxivat a:

Comentaris (2)

SCR Fa 1 any
Que dios nos asista...con esta banda. Empezad a sacar los machetes y tasers para ir por las calles que si esperáis que estos resuelvan los problemas lo llevamos claro. Entre ellos mismos se protegen, son como una secta donde contra más sean del mismo partido y condición más fuertes se hacen. Todos buscan un beneficio propio y si para ello se tienen que pisar lo harán como todos los políticos. Eso sí, no espereis mucho de cara a la población, como todos nos ofrecerán las sobras de sus pr
Jesús Fa 1 any
Per aixó vol dir que ara tindrem molt més content als andalusus i les seves entitats amb mes dinerito per comprar-hi vots a cambi de dinars y desspesa. Si fosín clars podríen fer transparencia en aquet aspecte. Haurien de fer es susprende les Santes 2020 i gastar-hi en metges y personal esencial.
Manuel Fa 1 any
Bon dia Jesús, Per ser un essencialista que pinta als emigrants d'origen andalús com una colla d'aprofitats egoistes tens un català que fa pena.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive