Un dels concerts per Les Santes de 2019.
Un dels concerts per Les Santes de 2019.

"El Mataró s'enlaira no és Les Santes i ens estalviem 500.000 euros"

L'alcalde, David Bote, defensa que l'alternativa a la Festa Major permet un estalvi que es destinarà a la reconstrucció econòmica i social de Mataró

El Mataró s'Enlaira, el festival que l'Ajuntament promou per aquest final de juliol a la ciutat en plena represa, se celebra durant alguns dels dies que haurien de tenir lloc Les Santes, però no és la Festa Major. "No són Les Santes, coincideixen amb les no es pot dir de cap manera que sigui així" va assegurar l'alcalde, David Bote, ahir dilluns en una trobada amb periodistes. Bote va subratllar que el cost de l'esdeveniment, amb 8 escenaris repartits per la ciutat i que apostarà per propostes locals i de proximitat, serà molt menor al de la Festa Major. "Són 250.000 euros, així que ens n'estalviem uns 500.000, que destinarem al pla de reconstrucció social i econòmica de la ciutat", va apuntar Bote.

 "Són 250.000 euros, així que ens n'estalviem uns 500.000, que destinarem al pla de reconstrucció social i econòmica de la ciutat", va dir Bote

Encara es desconeix la programació del festival, que està previst que es presenti a finals d'aquesta setmana. El que ja s'ha fet públic és el pressupost d'un quart de milió d'euros, que es destinarà sobretot als 8 escenaris situats en 8 barris diferents, que acolliran actes en paral·lel durant tres dies, el 25, 26 i 27 de juliol. S'ha obert una convocatòria pública a entitats locals per prendre-hi part i un total de 18 hi han mostrat interès. El que en principi eren unes Santes adaptades a la situació generada per la Covid-19 ha passat a ser unes 'no Santes', ja que l'Ajuntament, amb el pas de les setmanes, ha volgut desmarcar-se del tot de presentar similituds amb la Festa Major. "Molta gent m'ha preguntat si hi hauria actes com el Desvetllament Bellugós, i la resposta és que no", va reiterar Bote.

Retrobament i reactivació econòmica

L'alcalde, però, defensa la necessitat de promoure aquest festival o cicle d'activitats anomenat Mataró s'Enlaira com una forma de "retrobament" de la ciutadania a l'espai públic, seguint sempre les mesures de seguretat i sanitàries establertes (aforament limitat, distància de seguretat, etc). I també com una manera de reactivar l'economia, ja que el comerç i la restauració s'haurien de beneficiar de la presència de més gent al carrer durant aquestes activitats. 

Arxivat a:

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive