wallets i criptomonedes
Notícies relacionades
wallets i criptomonedes

Redacció

Les wallets, els moneders del segle XXI

Expliquem com funciona aquesta eina per gestionar criptomonedes

Al llarg de les següents línies llegireu paraules i conceptes que fa uns anys podien semblar la invenció d’alguna pel·lícula de ciència ficció, però ja són una realitat i cal familiaritzar-se amb elles. Les wallets són el pont que ens permet administrar les nostres criptomonedes, una peça de software o de hardware amb la qual podem rebre i enviar criptomonedes a través de la xarxa blockchain.

Un dels elements més importants en món criptogràfic i de la tecnologia blockchain són, precisament, aquestes wallets o moneders. L´ús d´aquestes eines és indispensable a l’hora de gestionar les nostres criptomonedes. És per això que escollir-ne una d’adequada i que compleixi amb les nostres necessitats esdevé de gran importància.

El terme wallet fa referència a una cartera, cartera o moneder virtual on podem gestionar els nostres actius criptogràfics. És un programari o maquinari dissenyat exclusivament per emmagatzemar i gestionar les claus públiques i claus privades de les nostres criptomonedes.

A diferència del sistema financer tradicional, Bitcoin i altres criptomonedes són monedes totalment digitals que no existeixen al món físic i que funcionen basant-se en criptografia. Per això, el disseny de les wallets és de vital importància per poder operar i gestionar els nostres fons. I encara que el terme moneder ens sembli similar al que fem servir per guardar els nostres diners físics, la veritat és que en criptomonedes el que realment s'emmagatzema a les wallets són les claus públiques i privades.

Les criptomonedes com a tal no existeixen com a monedes, sinó més aviat com a registres de transaccions continguts dins d'una blockchain. Aleshores, les claus públiques i, sobretot, les claus privades dins d'una wallet són les que ens donen la propietat i dret sobre les criptomonedes transferides a una adreça en particular.

La clau pública és semblant a un número de compte bancari. Podem lliurar-la a qualsevol persona perquè ens enviï diners, sense el risc que pugui extreure els nostres fons. A través de la clau pública es generen adreces per rebre, consultar i veure l´estat dels nostres fons.

La clau privada funciona com una mena de clau, un PIN o contrasenya que no hem de revelar a ningú, ja que ens atorga el dret de gastar les criptomonedes contingudes en una direcció. Així, el propietari de la clau privada serà el propietari dels fons i tindrà total control sobre aquests.

Les wallets o moneders utilitzen avançades tècniques de xifratge de les blockchain per atorgar i garantir seguretat total als usuaris. D'aquesta manera la wallet pot guardar, enviar i rebre criptomonedes sense més risc.

Font: academy.bit2me.com

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive