Comprar online té un cost en emissions.
Comprar online té un cost en emissions.

Redacció / ACN

El talent digital crea 6.000 llocs de treball a Catalunya en plena pandèmia

Destaquen per sobre la resta les professions de tècnics i enginyers que han permès l'activació massiva del teletreball

El sector del talent digital ha crescut durant els mesos de pandèmia i ha generat 6.000 nous llocs de treball a Catalunya, segons Barcelona Digital Talent, l'aliança público-privada impulsada per la Mobile World Capital, el Govern, l'Ajuntament i altres entitats. En aquest temps, els professionals relacionats amb el Big Data, la programació o la gestió d’infraestructures han hagut de multiplicar els seus esforços, i tres grups d'activitat han destacat per sobre de la resta. En primer lloc, les feines que tenen a veure amb l’activació massiva del teletreball, una tasca que ha anat a càrrec d’enginyers tècnics de xarxes i comunicacions, tècnics de suport, administradors de serveis i xarxes, gestors d’infraestructures i gestors de servidors.

Un segon grup està format per professionals enfocats a donar resposta a noves necessitats sorgides per la irrupció de la pandèmia. Per exemple, un restaurant que necessitava cartes digitals. Aquesta franja la formen professionals com ara consultors específics, analistes funcionals i desenvolupadors, programadors, gestors de projectes i arquitectes de middleware, per totes aquelles empreses que han hagut d’incorporar software nou.

La gestió de pandèmies

El tercer i últim grup està relacionat amb la gestió de les pandèmies. Durant aquests mesos, "s’ha avançat molt en el processament i tractament de les dades", tant en l'àmbit hospitalari com de recerca i mobilitat. En aquest últim grup, Barcelona Digital Talent menciona especialment l’àmbit de la impressió 3D, "un tipus de tecnologia que ha permès oferir alternatives útils als centres hospitalaris a l’hora de produir material mèdic homologat com podrien ser respiradors o mascaretes".

Els perfils que han tingut un paper destacat en aquesta darrera categoria són analistes de dades, arquitectes, consultors i programadors de Big Data, administradors d'infraestructures i de les bases de dades vinculades en entorns de Big Data.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive