El Big Data, un aliat per a les empreses.
El Big Data, un aliat per a les empreses.

Paula Saez

Big Data: què és i per què és necessari a la teva empresa

Us expliquem en què consisteix el Big Data i com el podem aplicar per a estructurar i millorar diversos processos de la nostra empresa.

Big Data és un terme una mica complex que descriu el gran volum de dades, estructurades o no, que inunden els negocis diàriament. La seva veritable importància recau en el que les organitzacions fan amb aquestes dades, ja que el Big Data es pot analitzar per aconseguir idees que condueixin a millors decisions i moviments de negocis estratègics. A continuació us ho expliquem amb més detall i us recordem que disposem d’altres articles en els que detallem, per exemple, què és el 5G i per a què serveix a nivell empresarial o el motiu que fa assegurar als experts que el futur del negoci local és digital.

Què és el Big Data?

Com hem esmentat abans, el Big Data són conjunts de dades o combinacions de conjunts de dades quina grandària, complexitat i velocitat de creixement dificulta la captura, gestió, processament o anàlisi mitjançant tecnologies i eines tradicionals (com a bases de dades). Per a fer-nos una idea, la majoria dels analistes i professionals actualment es refereixen a conjunts de dades que van des de 30-50 Terabytes (el que serien 30.000 o 50.000 GB) fins a diversos Petabytes (un milió de GB). Tal i com podeu imaginar, els nostres dispositius electrònics convencionals no poden suportar, emmagatzemar ni processar aquesta ingent quantitat de dades.

La complexa naturalesa del Big Data es deu principalment a que de gran part de les dades generades per les tecnologies modernes no estan estructurades. Exemples d’això són els web logs, la identificació per radiofreqüència (RFID), els sensors incorporats en dispositius, la maquinària, els vehicles, les xarxes socials gegants com Facebook, els telèfons mòbils, dispositius GPS i demés.

Per tal d'utilitzar eficaçment el Big Data, s’ha de combinar amb dades estructurades normalment d'una base de dades relacional d'una aplicació comercial més convencional, com un ERP (Enterprise Resource Planning) o un CRM ( Customer Relationship Management).

Per què és tan important i necessari per a la nostra empresa?

El fet més important que converteix al Big Data en imprescindible per a moltes empreses és degut a que proporciona respostes a moltes preguntes, algunes inclús que les empreses ni tan sols sabien que tenien. És a dir, proporciona un punt de referència, ja que si tenim una quantitat tan gran d'informació a les nostres mans, aquestes dades poden ser modelades d’aquella forma en que considerem més adient. Al fer-ho, les organitzacions són capaces d'identificar els problemes d'una forma més ràpida i eficient.

De forma resumida, aquestes són els principals beneficis d’analitzar el Big Data per a la nostra empresa:

Font: PowerData

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive