portada grafic covid mundial 11 1280x644
portada grafic covid mundial 11 1280x644

Salva Fernández / Ferran Pous (interactiu)

El gràfic de la setmana: el coronavirus es dispara a nivell mundial

La Covid-19, lluny de frenar després de la primera onada, segueix colpejant amb força. Al gràfic detallem els contagis acumulats mundials, la mortalitat, la tasa de distribució i més.

El Coronavirus segueix més present que mai a tot el món. Si la situació ja s’està complicant a Mataró i a Catalunya, encara es veu amb una perspectiva molt més preocupant a nivell mundial. Quants contagis acumulats hi ha? Quins països es troben en una situació més preocupant? En el gràfic de la setmana detallem amb un interactiu tot això i més: també l’alta mortalitat, la distribució per països i comparativa amb altres pandèmies similars. 

Aquí teniu el gràfic de la setmana:

 

 

Espanya s’alça ja cap al milió de contagis acumulats, una xifra que s’aconseguirà malauradament aquesta setmana. Malgrat això, hi ha països en una situació molt pitjor, com els Estats Units, que ja estan per sobre dels vuit milions, o la Índia, que es troben per sobre dels 7 milions. Brasil, amb 5,2 milions, ocupa el tercer lloc en aquest apartat.

En el capítol de la mortalitat els mateixos països es troben al capdavant, tot i que amb un canvi. Estats Units està primer amb més de 220.000 defuncions, però en aquest cas és Brasil el segon amb més de 153.000 morts. La Índia es troba tercera amb 113.000. Espanya compta amb més de 33.000 defuncions

En el cas del rati d’infecció, Espanya es troba en el 2,99% com altres països europeus, Colòmbia o Argentina, molt lluny del gairebé 30% dels Estats Units, el 26,87% de la Índia o el 19,40%. Per últim, també comparem el rati d’infecció d’altres pandèmies similars, com pot ser l’èbola, el MERS, el SARS i la grip estacional. La situació, en general, és molt preocupant i per aquest motiu s’estan adoptant mesures de restricció importants arreu. Les darreres aquí a Espanya tenen a veure amb un possible toc de queda que s’aplica a altres llocs, com París.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive