Turisme al 2021.
Turisme al 2021.

Quin és el futur del turisme al 2021?

Deixem enrere un 2020 molt complicat per al turisme però com serà la situació en 2021? Expliquem com es planteja aquest any i quines estratègies es seguiran.

No és una sorpresa el fet de que el passat any 2020 va ser difícil per a tothom. En major o menor mesura, tots els ciutadans del món hem perdut alguna cosa i els sectors d’oci i comercials han patit també degut a la pandèmia de la COVID-19, els confinaments i les restriccions. Per aquest motiu, el turisme va caure en gran mesura i vam haver d’adaptar els nostres plans a les normes establertes des del Govern. Així, si teníem un gran viatge planejat per anar a un país exòtic de l’altra banda del món, és més que probable que haguérem de canviar-ho per una visita propera dins del nostre país. Sigui com sigui, ja estem a 2021 i el que ara toca és fer una mirada al futur i pensar com creiem que avançarà el tema del turisme en aquets dotze mesos.

Quin és el futur del turisme al 2021?

És aviat per esbrinar com progressarà aquest any, però el que si sabem és que ja s’estan començant a establir una sèrie d’estratègies per a tractar de millorar les baixes xifres relacionades amb el turisme i tots els seus àmbits amb les que es va tancar 2020. Segons apunten els experts i economistes com Miguel Flecha, responsable de la indústria de Travel & Hospitality a Accenture per a Europa, a més de l’arribada i distribució d’una vacuna eficaç per tot el món “hi ha altres factors importants a considerar com la confiança dels consumidors, l'actuació dels governs o fins i tot l'economia global". Ell aposta per tres àrees d’actuació principals:

 
  • Experiència del client: és més important que mai el fet de complir de forma correcta les expectatives dels clients i assegurar-se de complir amb les mesures sanitàries i de seguretat establertes en cada moment. Concretament, s’espera que el turisme s’adapti a una experiència sense contacte i es simplifiquin els processos d’atenció als clients per a facilitar l’experiència al màxim possible.  
  • Noves tecnologies: en ple any 2021, el turisme haurà de fer ús de totes les noves tecnologies que té disponibles com la Intel·ligència Artificial, la computació al núvol i l’automatització dels processos de negoci, entre altres vies d’actuació i mecàniques noves i còmodes. 
  • Creativitat: en tercer lloc, és molt importat que el sector turístic impulsi la seva creativitat i abordi noves formes de fer negoci. Espanya és molt més que turisme de “sol i platja”, però ho estem venent així des de fa molts anys. Aquest fet haurà de canviar si volem incrementar el valor del turisme nacional per a centrar-lo molt més en el valor cultural de tot el territori del país, el qual és molt variat i ple de sorpreses que els viatgers de ben segur estaran encantats de descobrir.

A mesura que els dotze mesos que composen aquest any avancin, veurem si millorem o bé empitjorem encara més el sector turístic. Tot apunta a que la tendència ara serà positiva, però fins que tots estem vacunats i la vida torni poc a poc a la normalitat que ara sembla molt llunyana, no sabrem exactament on anirem a parar. 

Font: El Confidencial

Arxivat a:

Comentaris (1)

Geoffrey Fa 2 anys
Holidaymakers can stay at home, Spain has everything for all people, only need information for its people, a little guidance, a little control, all with respect to other people living in each area.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive