La platja és un dels grans actius de Mataró de cara al turisme. Foto: R.Gallofré
La platja és un dels grans actius de Mataró de cara al turisme. Foto: R.Gallofré

El turisme familiar de proximitat, l’objectiu de Mataró

La campanya d’estiu posa en valor les platges, les activitats nàutiques, el comerç i la gastronomia per atraure turisme interior

La campanya d’estiu de turisme va començar, amb tots els ets i uts, aquesta setmana amb l’adveniment del juliol. Mataró té com a gran objectiu el turisme i sap que la majoria de visitants d’aquest 2020 marcat per la situació derivada de la crisi sanitària respondran a un perfil diferent a l’habitual: el turisme familiar de proximitat passa a ser el gran objectiu a captar.

Mataró ha començat la temporada d’estiu posant en valor els principals atractius mediterranis de la ciutat: el front marítim, les platges, els esports nàutics, el comerç i la restauració, i el patrimoni. Tota l’oferta turística, gastronòmica, comercial i d’oci de la ciutat està disponible al web visitmataro.cat en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès. La informació i promoció també es difon a través dels perfils de VisitMataró a les xarxes socials.

Els actius que posiciona Mataró:

Les platges

Les platges de Mataró estan en plena temporada, amb la seguretat com a gran prioritat i l’estrena de l’equip de 30 informadors que recorden als usuaris la importància de gaudir de les platges amb responsabilitat, mantenint la distància social i complint totes les mesures de seguretat. Durant els caps de setmana, a més, els informadors compten el nombre de persones que entren a les platges i passen aquestes dades mitjançant telèfons mòbils a una aplicació informàtica que permet fer el seguiment de l’aforamen des del web de Visit Mataró. A les platges del Varador i del Callao hi oneja la bandera informativa de la Q de qualitat turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE).

Activitats nàutiques

Les empreses i entitats nàutiques de la ciutat ja han reiniciat també la seva activitat al Port de Mataró i al front marítim. Hi ha propostes nàutiques per a tots els públics, com la vela, les motos aquàtiques, el pàdel surf, el windsurf, la pesca, el submarinisme o el lloguer d’embarcacions, entre d’altres. Tota l’oferta d’activitats, vídeos i promocions per a aquest estiu es pot consultar a l’apartat del web de Visit Mataró dedicat a les activitats nàutiques.

Oficina de Turisme

L’Oficina de Turisme, situada a la planta baixa de l’Ajuntament (La Riera, 48), ha tornat a obrir portes per atendre les consultes i demandes dels visitants de la ciutat garantint totes les mesures d’higiene i seguretat. Aquest estiu no estarà operatiu el punt d’informació turística que s’havia habilitat al Centre Cívic Cabot i Barba atès que anava dirigit principalment a rebre el turisme estranger, i aquest any les previsions apunten que els visitants seran del mercat interior.

L'oficina de turisme a l'ajuntament de Mataró. Foto: Arxiu

L'oficina de turisme a l'ajuntament de Mataró. Foto: Arxiu

Rutes i visites guiades

Pel que fa a les rutes i visites guiades per conèixer el patrimoni de la ciutat, ja s’han reprès garantint totes les mesures de seguretat. Les propostes que s’ofereixen per a aquest estiu són: El Modernisme a Mataró; Salve Iluro, ciutat romana; Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial; Torre Llauder; la Ruta del mar; la ruta Miquel Biada i Un passeig per la història. Per participar a les rutes culturals serà obligatori l’ús de mascareta.

Els museus

Pel que fa als equipaments culturals municipals, l’aforament màxim permès és de 15 persones al Museu de Mataró (Ca l’Arenas, Can Marfà-Gènere de Punt i Can Serra); de 10 persones a la Nau Gaudí i de 25 a Torre Llauder. Per participar a les activitats, cal inscripció prèvia. La casa Coll i Regàs, propietat de la Fundació Iluro, també ha reprès la seva activitat. Per participar-hi també cal inscripció prèvia.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive