Panoràmica de Mataró ciutat vistes. Foto: R.Gallofré
Panoràmica de Mataró ciutat vistes. Foto: R.Gallofré

Les necessitats de les empreses de Mataró arran de la pandèmia

El Pla de reconstrucció social i econòmica de Mataró detalla mesures consensuades en l'àmbit empresarial.

La Taula de reconstrucció social i econòmica es va reunir dijous passat per analitzar la situació de la ciutat i l'estat de les mesures aprovades, una trentena en els àmbits econòmics i socials, la majoria de les quals estan ja en execució. S’han posat en marxa diferents línies d’ajuts, programes i nous serveis: ajuts per a autònoms i microempreses afectats per la Covid-19, ajuts per a la transformació digital del comerç i la restauració, extensió a tota la ciutat del programa Aixequem persianes, programa Reinventa’t, Servei Integral de Protecció de l’Habitatge.

També es va informar sobre els resultats de la primera enquesta per conèixer les necessitats de les empreses mataronines. Les tres accions que, segons l’enquesta, les empreses consideren prioritàries són la dinamització del comerç; oferir informació sobre ajuts i línies de finançament i la creació d’un servei de consultoria per gestionar els efectes de la crisi. Totes aquestes mesures estan contemplades ja pel Pla.

Prop de 2.000 qüestionaris enviats

El primer qüestionari es va enviar del 13 al 24 de juliol a prop de 2.000 empreses registrades al Servei d’Ocupació de Mataró. De les 241 respostes rebudes (marge d’error proper al 6%) es desprèn que, fins aquell moment, un 55,9% de les empreses havia hagut de fer un tancament temporal del negoci arran de la crisi sanitària, un 54,5% havia reduït les vendes, un 35,1 % va haver de fer un ERTO, un 36,8 % va augmentar les pèrdues i un 13,4 % va haver d’optar per una reducció de la plantilla.

Així mateix, pel que fa l’evolució de cara al proper any, les respostes de les empreses destaquen sobretot la situació d’incertesa, ja que el 40% de les enquestades no contesta, un 23% preveia una reducció de la jornada laboral i un 21,9% preveia una reducció de plantilla.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive