com paguem
com paguem

Paula Saez

Pagar amb mòbil o el rellotge: per què és recomanable

Us expliquem tot el que heu de saber sobre el pagament amb mòbil i smartwatch (rellotge intel·ligent) per comprendre com funciona i per què és recomanable.

Cada cop el camp de la tecnologiaavenços més significatius, que ens ofereixen possibilitats per a portar una vida més còmoda i pràctica. Ja sigui a l’àmbit empresarial, sanitari o particular, no hi ha dubte en que a mesura que la societat avança disposem de més oportunitats. Concretament, si parlem de telèfons mòbils i dispositius relacionats, com a smartphones (rellotges intel·ligents) s’està implantant poc a poc la connexió per 5G i possibilitats com el pagament a través d’aquests aparells que comptin amb NFC (near field communication). A continuació us expliquem en detall com funciona aquest sistema i per què és segur i recomanable emprar-lo.

Com funciona el pagament amb mòbil i rellotge intel·ligent?

Els dispositius com a mòbils o rellotges intel·ligents amb NFC compten amb una tecnologia sense fils capaç de transferir dades entre dispositius connectats. Quan s'apropen entre sí, els usuaris poden intercanviar arxius de forma segura en qüestió de segons. L'ús més estès de NFC són els pagaments sense contacte (contactless), tot i que també és pot emprar per a connectar el nostre telèfon a un altaveu bluetooth, per exemple.

D’aquesta manera, un cop que tinguem un dispositiu mòbil NFC i una aplicació de pagament compatible i oficial del nostre banc (on tinguem obert el nostre compte bancari), no necessitem portar les nostres targetes a sobre. Així, comprar és encara més fàcil i s'estalvia molt de temps quan portem la nostra cartera sempre al canell. De fet, les transaccions NFC també s'accepten més ràpidament que els pagaments amb targeta de crèdit, ja que aplicacions com Apple Pay, Google Pay (abans Android Pay) i Samsung Pay funcionen amb lectors de pagament sense contacte perquè puguem pagar a gairebé qualsevol botiga, taxi o establiment.

Per què és recomanable el pagament amb mòbil i rellotge intel·ligent?

  • És un sistema molt segur, perquè fins i tot ens demanarà introduir un PIN com en el cas de les targetes a les que ja estem acostumats.
  • Un dels avantatges de fer ús d’un rellotge intel·ligent per fer pagaments és que possiblement no serà tan fàcil perdre’l com sí podria passar amb la cartera o el mòbil. Si tot i així perdem el rellotge, només hem de contactar amb el nostre banc i cancel·lar el servei com ho faríem amb una targeta convencional.
  • Per comoditat, ja que no necessitem portar la cartera a sobre si sortim només una estona a comprar al supermercat del barri o derivats.
  • Això sí, està limitat a menys entitats bancàries. Per això, haurem de comprovar que el nostre banc sigui compatible abans d’escollir un model de rellotge intel·ligent per a fer-lo servir amb aquesta finalitat de pagament (tot i que té moltes altres utilitats per al dia a dia). A més, si la nostra intenció és emprar el rellotge per fer pagaments habitualment, és preferible que escollim un model amb una bateria que duri més d'un dia, ja que si no hi ha la possibilitat de quedar-nos sense càrrega just quan ho necessitem per pagar algun producte o servei.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive