El TecnoCampus de Mataró vol convertir-se en una seu d'empreses innovadores en l'àmbit de la salut. De fet ja té diverses firmes punteres en el sector amb seu a les seves instal·lacions a la capital del Maresme, com ara Minoryx Therapeutics. De cara a esdevenir un pol en aquest àmbit, el parc empresarial i universitari impulsa ara un programa per accelerar el negoci de projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut.
TecnoCampus StartHealth compta amb el suport d'ACCIÓ, de la Generalitat, i ofereix suport en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament del producte al mercat i i en l'accés a finançament per accelerar el seu creixement. S'adreça a startups de nova creació, fins a cinc anys de vida, que desenvolupin innovacions tecnològiques vinculades a àmbits com els instruments mèdics, la rehabilitació, la diagnosi de malalties, la biotecnologia, la intel·ligència artificial o el Big Data.
En aquesta primera edició es van rebre 29 sol·licituds i s'han escollit un total de 10 empreses, entre les quals hi figuren companyies que desenvolupen eines de telemedicina, apps per a la millora de diagnòstics, dispositius mèdics que ofereixen mesures d'alta precisió, monitoris de butxaca per fer electrocardiogrames o software per detectar lesions pancreàtiques, entre d'altres.
Assessorament expert
Durant cinc mesos, les deu start-ups seleccionades gaudiran d’assessorament expert individualitzat, formació especialitzada, connexió amb l’ecosistema innovador, accés a finançament i espai de treball gratuït a la incubadora TecnoCampus. El programa compta amb la col·laboració de Ship2B, Bstartup Health, UPF Ventures, 101 ventures, Barcelona Health Hub, Capital Cell, el Consorci Sanitari del Maresme, Fundació TIC Salut Social i la Diputació de Barcelona.
Comentaris