Buscar feina.
Notícies relacionades
Buscar feina.

El nou sistema d’autònoms: tot el que cal saber

Les quotes són progressives i oscil·len entre els 230 i els 500 euros al mes per a l'any que ve

patrocini pous
 

El pròxim 1 de gener entra en vigor la nova llei d'autònoms, aprovada aquest estiu al Congrés, que fixa les quantitats que hauran de pagar els treballadors per compte propi en els pròxims tres anys. La nova taula de cotitzacions estableix quinze trams amb quotes diferents a pagar entre el 2023 i el 2025.

Les quotes són progressives, oscil·len entre els 230 i els 500 euros al mes per a l'any que ve i dependran dels ingressos nets que s'obtinguin durant un any. Per tant, per saber quina quota s'ha de pagar, el primer que s'ha de fer és una previsió dels ingressos que s'espera tenir l'exercici vinent. Si a finals d'any no s'ha arribat a aquesta quantitat, es podrà demanar una devolució del que s'hagi pagat de més. Si s'ha facturat més del previst, caldrà abonar la diferència i regularitzar la situació. També es podrà canviar de base de cotització cada dos mesos, si canvien els ingressos.

A partir del mes de març es podran comunicar els canvis en els trams del sistema de cotització. A través de l'àrea privada d'Import@ss els autònoms podran fer simulacions de la seva quota d'acord amb el moment de la consulta.

La Seguretat Social ha activat un simulador a través del portal de la tresoreria Importass des d'on es pot calcular, de forma anònima, la nova quota que tocarà pagar. L'entitat adverteix que la simulació és merament informativa i que la quota es calcula sense aplicar deduccions.

Un cop entres al web del simulador, el primer que has de fer és consultar la taula de rendiments per veure la teva forquilla de base de cotitzacions. Després hauràs de triar una de les 15 franges disponibles. Recorda que la taula no té en compte les deduccions de despesa. Un cop seleccionada una de les 15 franges, hauràs de triar l'import que vols pagar com a base, dins d'una forquilla de mínims i màxims. Per exemple, per uns ingressos previstos d'entre 670 i 900 euros al mes, la quota d'autònoms a pagar va dels 260 als 275,40 euros al mes.

Segons la quota que triïs dins d'aquesta franja tindràs més o menys prestacions. La taula et permet veure quina part de la quota de cotització correspon a contingències comunes, professionals, cessament d'activitat o formació professional, uns valors que et poden fer falta en cas d'haver d'accedir a alguna prestació.

Font: cincodias.elpais.com i ccma.cat.

Comentaris (1)

Josep Fa 3 mesos
No soc ni he sigut mai autonom, pro alucino. Ingressant 900 € mensuals, hauran de pagar quasi 300?? 😰 Es una aberracio . El 30%

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive