El 30% dels autònoms de l'Estat està en risc de pobresa
Notícies relacionades
El 30% dels autònoms de l'Estat està en risc de pobresa

Fer-se o no fer-se autònom si tens ingressos baixos

El gran dubte de si cal fer-se autònom

Són moltes les persones que decideixen emprendre o treballar pel seu compte però davant d’aquesta aventura es presenten molts dubtes. Una d’aquestes incògnites és saber si cal fer-se autònom encara que es tingui ingressos baixos que no arriben al salari mínim interprofessional. Cada cas és diferent i segons el tipus de negoci o activitat que es faci pot requerir unes exigències particulars o unes altres. El millor que es pot fer abans d’iniciar cap acció és consultar el cas particular amb un gestor o assessor. Tot i així, aquestes són algunes recomanacions.

Hi ha molts professionals autònoms que no arriben al salari mínim que dediquen tota la seva jornada o part d’ella a realitzar feines pel seu compte. Aquí també poden entrar noves professions sorgides d’internet com els youtubers, bloggers o influencers.

La Seguretat Social estableix com a norma que has de fer-te autònom si realitzes de forma habitual, personal i directa una activitat econòmica. Tot i així, no és donar-se d’alta com autònom si els ingressos són inferiors al salari mínim interprofessional. Aquest any 2018 aquest salari està fixat en 735,9 euros al mes. Si per les teves circumstàncies t’has de donar d’alta com autònom, decideixes no fer-ho i t’enxampen, el més probable és que hagis de pagar les quotes pendents amb un recàrrec més els interessos.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive