Ja a la venda el Vi novell per Mataró d’aquest any
Ja a la venda el Vi novell per Mataró d’aquest any

Cugat Comas

Ja a la venda el Vi novell per Mataró d’aquest any

Can Monserrat manté la tradició amb un monovarietal de garnatxa de la Terra Alta i una etiqueta d’autor obra d’Antoni Luis

patrocini Pous consultans nova llei
 

Sant Martí se celebra l’11 de novembre i és un d’aquells dies del calendari que porta associat força bones notícies. A Arenys de Munt fan Festa Major i hi mengen pomes del relleno, que són tota una joia gastronòmica. Tots plegats gaudim sempre de ‘l’estiuet’ i és que pels volts de Sant Martí sempre fa un bo que no sembla novembre. La tradició associa dos elements més a la data: l’inici de temporada de matances del porc -que quasi ja no en queden- i l’arribada als cellers del vi novell. A Mataró se segueix fil per randa i a Can Monserrat ja hi ha les ampolles del seu ‘Vi novell per Mataró’ d’aquest 2023.

Una branca de pi penjada a la façana indica que a dins de Can Monserrat hi ha vi novell. Al doll fa setmanes que en tenen però aquesta setmana de Sant Martí ja s’hi pot trobar el més tradicional i esperat: l’embotellat per Mataró amb l’etiqueta d’autor que cada any s’encarrega a un artista local diferent. El vi novell d’aquest any és un monovarietal de garnatza de la DO Terra Alta i l’etiqueta és obra d’Antoni Luis. Ha pintat Can Boada, un dels casalots més característics de Mataró situat a l’inici de la Via Europa.

 • El Vi Novell per Mataró és una tradició que manté viva Can Monserrat
 • Les ampolles es poden comprar a Can Monserrat, al carrer de Santa Maria, 14 de Mataró
 • L’ampolla del Vi Novell per Mataró té un preu de venda de 7,70 per unitat
 • El seu responsable, Pere Cruz, encarrega el vi i l’etiqueta d’autor
 • Antoni Luis se suma a la llarga llista d’artistes locals que han fet la seva etiqueta del Vi Novell
 • L’etiqueta sol respondre a algun motiu de Mataró, si pot ser nou en la col·lecció, millor que millor

“El vi és una llaminadura”

El Vi Novell per Mataró d’aquest 2023 es elaborat pel Celler Cooperativa de Bot, de la denomnació d’origen de la Terra Alta. És un monovarietal de raïm garnatxa, veremat el 30 d’agost i embotellat el 6 de novembre. Pere Cruz explica que és “un vi negre molt afruitat,lleuger i molt fàcil de beure. Té un color vermell poc intens, amb notes de fruita vermella i  fruites del bosc”. Té 13,5% de volumen alcohòlic que Cruz assegura que “està molt ben integrat” i afegeix que “aquest vi és tota una llaminadura”. Pinta bé, doncs el vi novell d’enguany.

Pere Cruz, de Can Monserrat
Pere Cruz, de Can Monserrat

Antoni Luis i l’etiqueta de Can Boada


Antoni Luis és un dels grans noms de l’art mataroní però encara no havia fet l’etiqueta del Vi Novell per Mataró. Explica, sobre la seva obra, que veient l’històric d’etiquetes el propi Pere Cruz va explicar-lo que li agradava que aquestes vagin “recordant el patrimoni arquitectònic de Mataró que, a vegades, queda amagat o oblidat”. Va ser llavors quan Antoni Luis va pensar en una obra que té molta història. 

L'etiqueta del Vi Novell 2023, obra d'Antoni Luis
L'etiqueta del Vi Novell 2023, obra d'Antoni Luis


L’etiqueta escollida és una pintura “realitzada ‘in situ’ i en viu quan amb  ‘la colla dels dissabtes’, liderada per Jordi Arenas, cercàvem indrets , ja fossin urbans o naturals, prou interessants com per deixar-los reflectits a les nostres pintures. 
D’aquest fer en va sortir “ Can Boada” ( Mataró ) pintura a l’oli sobre fusta en la que s’hi veu principalment el casal modernista, abans isolat al costat del torrent del mateix nom, i que ha quedat integrat en la trama urbana de la Via Europa”, explica el propi autor.  Antoni Luis agraeix l’encàrrec, que amb ell “es vagi seguint aquest fil conductor de recordar i palesar el ric patrimoni urbanístic i arquitectònic del nostre entorn” i vol que l’elecció de l’obra també serveixi “per recordar i reivindicar la figura del nostre enyorat mestre i patrici Jordi Arenas”. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive