Bitcoin vs altres criptomonedes
Bitcoin vs altres criptomonedes

Redacció

Bitcoin ja té en circulació el 90% de les seves monedes

La criptomoneda ha marcat una nova fita assolint la suma de 19 milions de BTC en circulació

patrocini pous
 

El 90% de les monedes de Bitcoin ja estan circulant. Aquest fet es produeix 13 anys després de la seva posada en marxa. Bitcoin, per tant, segueix complint la promesa d'un funcionament ininterromput del blockchain, juntament amb una emissió controlada de 21 milions de monedes. Durant els tretze anys d'existència, Bitcoin ha suposat tota una revolució i s’ha acabat convertint en l'actiu digital de més valor a tot el món. Però, què vol dir que Bitcoin ja tingui circulant fins a 19 milions de monedes?

D’entrada, Bitcoin reafirma davant del món la seva escassetat i el seu valor. Per adonar-nos d'aquesta gran escassetat només cal dividir els 7,9 mil milions de persones que poblen el planeta i dividir aquesta xifra entre els 21 milions de bitcoins que existiran en total. La xifra resultant és 0,00265822784 BTC. Això equivaldria a uns 111,94 € per a cada persona del planeta.

Aquesta quantitat podria significar que bitcoin és inaplicable com a moneda mundial, però la realitat és que cada BTC és divisible per fins a 8 decimals, cosa que dona origen a la unitat satoshi. És a dir, hi ha 265.822 satoshis per a cada persona actualment. Novament, aquesta dada aïllada no diu res, però si ho analitzem significa que el BTC no ha parat de guanyar valor davant de monedes com l'euro o el dòlar. Moltes raons expliquen aquest fenomen, però es podria resumir amb aquestes dues: el Bitcoin és escàs i amb tendència deflacionista, cosa que el fa cada vegada més valuós per a els que el fan servir com a diner. D’altra banda, les monedes com l’euro o el dòlar es dilueixen amb una emissió descontrolada i previsions de creixement cada vegada menors.

En un article al “Observatorio Blockchain”, l’especialista José Maldonado considera que, en aquest punt, les dades són irrefutables. En aquest sentit apunta que la realitat és que les monedes tradicionals estan perdent la cursa davant del satoshi. Què passarà quan 1 satoshi sigui igual a un 1 dòlar? A la comunitat de les criptomonedes n'hi ha que afirmen que això passarà més d'hora que tard.

En qualsevol cas, al Bitcoin encara li queda molt camí per recórrer. Els 2 milions de BTC que queden per entrar en circulació ho faran al llarg dels propers120 anys. Això no serà cosa de quatre dies. En realitat, doncs, no podem saber amb certesa què passarà durant tot aquest temps, però sí que podem aventurar-nos a dir que l'empremta dels BTC quedarà per sempre escrita a la història. També podem aventurar-nos a assegurar que si entres en aquest món sense el degut assessorament, t’hi enganxaràs els dits.

Font: observatorioblockchain.com

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive