El Servei d'Ocupació de Mataró, capital del Maresme.
Notícies relacionades
El Servei d'Ocupació de Mataró, capital del Maresme.

L'atur cau al Maresme a ritme superior al de Catalunya

La comarca tanca el mes d'abril amb una reducció del 3,43% de l'atur, que es registra en tots els sectors econòmics

patrocini Pous renda
 

L'atur segueix caient a la comarca del Maresme, i ho fa a un ritme superior al que es registra a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya. La comarca va tancar l'abril amb un descens intermensual del 3,43%, i d'un 8% si es compara amb l'abril de l'any passat. 

El descens de la desocupació al Maresme ha estat superior als percentatges registrats a nivell provincial i català. Tot i això, la taxa d’atur registral maresmenca, que se situa en el 9,58%, continua sent superior a la provincial (9,11%) i a la catalana (8,90%).

La caiguda del nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme com a aturades és general a tots els grups d’edat i extensible a tots els sectors econòmics, segons destaca l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, encarregada d'analitzar el mercat laboral del territori. 

Actualment al Maresme hi ha 20.853 persones en situació d’atur, el 57,6% de les quals són dones (12.020). A la feminització de l'atur maresmenc s'hi suma també una elevada desocupació entre les persones més grans, ja que es registra una important concentració en el grup de persones d’entre 55 i 64 anys que representen el 38,02% del total de persones que cerquen feina.

La baixada de la desocupació també ha estat comuna a tots els sectors econòmics, sent l’agricultura on percentualment ha estat més intens (-11,40%) A nivell local, les xifres d’atur només han repuntat en 4 dels 30 municipis maresmencs: El Masnou, Sant Pol de Mar, Teià i Tiana.

A Mataró, la capital de la comarca, les dades registrades en tancar el mes d'abril són les millors des de l'any 2008, tot i que la ciutat segueix entre els municipis de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb una taxa de desocupats més elevada. 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive