Nou descens de l'atur a Mataró
Notícies relacionades
Nou descens de l'atur a Mataró

La taxa d'atur més baixa a Mataró en els darrers 15 anys

El percentatge de població en atur a Mataró a l'abril de 2023 és el més baix registrat des del mateix mes de l'any 2008

El mercat laboral segueix donant bones notícies a nivell de xifres a Mataró. El mes d'abril passat l'atur va baixar un 2,9%, ja que la xifra de desocupats es va reduir en 214. Actualment a Mataró hi ha 7.171 persones que busquen feina. 

Mataró tanca l'abril, d'aquesta manera, amb una taxa d'atur de l'11,6%. És el percentatge de persones desocupades més baix des de l'abril de 2008. Les xifres d'atur, per tant, es consoliden, tal i com venen fent en els darrers mesos, en els nivells pre-crisi financera i immobiliària.

Val a dir, però, que el mes d'abril sol ser positiu en aquest àmbit, ja que és habitual la reducció de l'atur registrat. Des del 2004 fins ara, en setze mesos d’abril l’atur s’ha reduït, mentre que en quatre l’atur s’ha incrementat. Però l'evolució és molt positiva, ja que si es compara amb l'abril de l'any passat, el descens de l'atur és d'un 7,7% (602 persones han trobat feina des de llavors). 

Fvn C FWYA8q701
 

El Maresme registra una davallada una mica més elevada que la de Mataró (-7,9%). A la província de Barcelona i a Catalunya es registra una davallada una mica menys intensa que la de Mataró, d'un -5,5% i d'un -7,1%, respectivament. A l'Estat espanyol l'atur registrat presenta un descens interanual del -7,7%.

Hi ha una dada, però, que es manté negativa. Mataró se segueix situant com el tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada, darrera de Manresa i Santa Coloma de Gramenet. 

En tot cas, l'alcalde de Mataró, David Bote, en plena campanya com a candidat del PSC a les eleccions del 28-M, ja ha tret pit de les dades registrades. A través de les xarxes socials, Bote ha afirmat que "Des que soc alcalde, l'atur s'ha reduït a la meitat. La creació de llocs de treball és i serà la meva prioritat".

Comentaris (4)

Carles Fa 27 dies
És la mateixa tendència que a la resta de Catslunya, però ja tenim clar que, com sempre, alguns es penjaran les medalletes tot i no haver fet res al respecte.
Jaume Subirà Fa 27 dies
Si han llocs de treball es gràcies als emprenedor i empresaris, perque els paràsits, els que juguen a la política, sindicalistes..... , viuen de la política no de treballar
Doncs jo veig.. Fa 27 dies
quan volto per mataro en la furgo en horari laboral a moltissims, normalment dels anomenats vulnerables, a les portes dels bars, sense fer res, bueno a partir de certa hora que molt aviat tampoc surten, veient que anem tan be de feina, aquests es que no troben o no volen?.
XXX Fa 28 dies
Si generará más puestos de trabajo haciendo construcción de bloques de viviendas para después falten servicios básicos e imprescindibles.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive