Oportunitat laboral per als joves del Maresme
Oportunitat laboral per als joves del Maresme

L’atur del Maresme segueix sent majoritàriament femení

Dona d’entre 55 i 64 anys i amb atur de llarg durada és el perfil majoritari segons les dades d’ocupació comarcals

patrocini pous lloguer segur
 

 

Les dades d’ocupació es donen quan s’acaba un mes, quan es tanquen les seves estadístiques. El del febrer, a inicis de març. I així passa amb tots els mesos. Quan s’acaba el segon mes de l’any, però, hi ha un tret diferencial i és que estant a pocs dies del 8-M Dia de la Dona Treballadora és normal que molts anàlisis es fixin en una variable que massa cops no s’analitza ni es posa al centre dels anàlisis d’ocupació. La feminització de l’atur segueix sent important. La bretxa ocupacional persisteix al Maresme.

El mes de febrer ha tancat amb 21.851 persones aturades al Maresme. Són 109 menys que el mes anterior i 1.504 menys que fa un any. Són dades del Consell Comarcal del Maresme.

Baixa l’atur femení, però…

Curiosament, ha estat el descens de la desocupació entre les dones -en la comparativa intermensual- el que ha fet que les xifres generals siguin positives tota vegada que l’atur entre els homes ha registrat un lleuger increment. Ha passat dels 9.299 aturats registrats al gener als 9.312 del mes de febrer. Tot i això, l’atur maresmenc continua caracteritzant-se per una elevada feminització. En concret, el 57,38% de les persones inscrites com a aturades són dones. També destaca la concentració de la desocupació en les persones d’entre 55 i 64 anys (el 36,9%), i la molt llarga durada (el 31,4% de les persones sense feina porten més de 24 mesos inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades).

La fotografia de l’atur maresmenc també reflecteix que el sector Serveis concentra un 81,57% de la desocupació i un 25,31% de les persones aturades demanda ocupacions elementals.

El comportament dels 30 municipis maresmencs continua sent molt desigual. En relació al mes de gener, l’atur registrat ha baixat en 17 municipis, ha incrementat en 12 i en un (Sant Pol de Mar) s’ha mantingut igual. Interanualment, ha disminuït en 22 municipis, en 6 ha incrementat i en dos s’ha mantingut.

La taxa d’atur maresmenca és del 10,18% i en el terreny municipal es mou en una forquilla de valors del 5,18% (Alella) i 14,99% (Pineda de Mar).
 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive