Menys accidents laborals al Maresme que la mitjana catalana
Menys accidents laborals al Maresme que la mitjana catalana

Creix la sinistralitat laboral al Maresme: 4 morts el 2022

L'increment interanual de la sinistralitat laboral al Maresme va ser del 2,16%, augmentant sobretot els accidents en el desplaçament a la feina

patrocini Pous renda
 

L'any 2022 es va tancar amb un augment de la sinistralitat laboral al Maresme. Durant l'any passat, quatre persones van morir a causa d'accidents en el lloc de treball, tres d'elles en un sol trimestre, segons destaca un informe del Consell Comarcal del Maresme.

L'increment interanual de la sinistralitat laboral al Maresme va ser del 2,16%. Es va registrar un augment sobretot en els sinistres 'in itinere', és a dir, aquells que es produeixen quan el treballador es dirigeix a la feina o bé en torna. També van augmentar els accidents en jornada de trebal que obliguen la persona accidentada a cursar baixa laboral. Per contra, es va registrar un descens del nombre d'accidents laborals que no van requerir baixa. 

En total, l’any passat es van notificar 7.369 accidents relacionats amb la feina, el 91,2% dels quals es van produir en el decurs de la jornada laboral i el 8,8% restant va tenir lloc durant el trajecte d’anada/tornada de la persona al seu lloc de feina. 

La majoria dels accidents van ser lleus, tant aquells amb baixa (99,45%) com aquells in itinere (99,22%). La pitjor dada de l’any però, són les 4 morts (3 en jornada laboral i 1 in itinere) que es van registrat l’any passat. Una xifra que duplica les dades de 2021.

Els homes s'han accidentat més tant dins la jornada laboral com en els accidents in itinere. Els accidents amb baixa i in itinere han augmentat en tots dos sexes; proporcionalment, ho han fet amb major intensitat entre les dones en aquells amb baixa (+10,55%) i més en els homes in itinere (+15,28%). En aquells sense baixa han dimsinuït entre els homes (-12,16%) i han augmentat entre les dones (+7,32%).

 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive