Així serà el nou sociosanitari, el solar del qual ja és de la Generalitat | CSDM
Notícies relacionades
Així serà el nou sociosanitari, el solar del qual ja és de la Generalitat | CSDM

Pas crucial però amb demora per al nou hospital sociosanitari de Mataró

L’Ajuntament ha cedit a la Generalitat el terreny per a la construcció de l'anhelat equipament, un any després que s'anunciés la seva inclusió en els pressupostos de la Generalitat per al 2023

banner colldeforn viuelnadal v2
 

L’Ajuntament de Mataró ha formalitzat, per fi, la cessió dels terrenys a la Generalitat per a la construcció de nou hospital sociosanitari, que es farà davant de l'Hospital de Mataró i que substituirà l'actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Un pas crucial per a la creació de l'anhelat equipament per a pacients crònics i d'edat avançada, però que arriba força tard: un any després que s'anunciés la seva inclusió als pressupostos de la Generalitat de 2023, i 9 mesos després que el conseller de Salut vingués a Mataró a presentar-ne els detalls. 

El mes d'abril passat, durant la visita del conseller Manel Balcells, l'alcalde David Bote va reconèixer que el tràmit de la cessió no es podria dur a terme fins passades les eleccions, que van ser a finals de maig, i que s'havien produït algunes complicacions en el procés. Bote també va assenyalar que el consistori volia assegurar-se a l'hora de fer el pas que hi hauria la inversió necessària per impulsar el projecte. Ha hagut de passar mig any des dels citats comicis, però, perquè s'acabés completant la cessió, que ha de permetre a la Generalitat iniciar els tràmits de licitació del nou centre sociosanitari. 

A l'abril es va avançar que les obres començarien el primer terç de 2024, però el projecte encara s'ha de licitar

La finca cedida gratuïtament a la Generalitat per part de l'Ajuntament es troba encaixonada entre l'Hospital i el camp d'Hoquei Herba, té 11.163 m2 i ocupa part de l'actual aparcament provisional habilitat a les antigues pistes de conduir. Segons expliquen des de l'Ajuntament en un comunicat, ha calgut dur a terme treballs d’amidament de les finques per ajustar les dades del Registre de la Propietat amb les de la direcció General del Cadastre. Un cop fet això, la finca s’ha inscrit de nou en el Registre de la Propietat i s’ha realitzat l’expedient que ha derivat en la cessió a la Generalitat. Dilluns passat la Junta de Portaveus va aprovar la cessió i ara ja es poden iniciar els tràmits de licitació de l'obra.

solar on es farà el nou sociosanitari

Solar on es farà el nou sociosanitari. Foto: Ajuntament

Amb aquest calendari, en tot cas, és difícil que les obres puguin començar el primer terç de 2024, tal i com es va apuntar a l'abril passat, tot i que ni el conseller ni l'alcalde, segurament conscients de les dificultats de la tramitació, no es van atrevir a concretar dates de finalització dels treballs. Així que encara va per llarg. Tampoc es complirà amb el desig expressat pel llavors gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, quan va dir que "tan de bo les obres comencin durant el 2023". L'acord amb la Generalitat assenyala que els terrenys cedits "s’han de destinar a equipament sanitari i/o sociosanitari, dins el termini màxim de cinc anys".

El nou hospital sociosanitari és un equipament clau per a Mataró i el Maresme davant les previsions d'envelliment de la població i els reptes en matèria de salut que això comportarà. L'equipament comptarà amb 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. També tindrà 82 places d’hospital de dia.  El centre, amb un pressupost inicial de 13 milions d’euros, tindrà en total 14.000 m² de superfície construïda.

Comentaris (3)

Jaume Subirà Fa 2 mesos
Entre que s'ho pensen, presenten pressupost, tornen a pensar, ho aproben, i comencem les obres han passat els anys i lo presupostat ha quedat curt, i s'edifica la meitat, igual que va passar amb l'actual hospital i amb els jutjats nous... però com sempre ningú te la culpa. Així no podem anar aquí fem igual que els del país veí Jaume Subirà
maria Fa 2 mesos
i el parking actual on anirà?
Mataroní Fa 2 mesos
Que trist…que sigui davant d’un cementiri…vagin passant i que mirin per la finestre…i veure el cementiri…no ho podrien fer-ho a l’altre cantó, que es un terreny sense cap us…

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive