Hospital, edifici de salut mental. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Hospital, edifici de salut mental. Foto: R.Gallofré

Cugat Comas

“Tan de bo les obres del nou sociosanitari comencin el 2023”

El Consorci Sanitari del Maresme espera que fructifiqui l’acordat entre Govern i En Comú Podem i s’impulsi el nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró

De moment és la signatura d’un pacte pels pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Un acord. Pot semblar poc o ser molt, si es compleix. Però el compromís arrencat per En Comú Podem que 2023 sigui l’any del projecte i l’inici posterior de les obres del nou hospital sociosanitari de Mataró ja és quelcom al que agafar-se, en paraules del president del Consorci Sanitari del Maresme. “Jo m’apunto on calgui perquè això s’aprovi el més aviat possible. Tan de bo comencin les obres abans d’acabar 2023 i tinguem el nou hospital el 2025”, assegura el seu gerent Ramon Cunillera.

Que el projecte del nou sociosanitari estigui fet el primer semestre i, acte seguit, començar les obres. És el que han firmat el govern de la Generalitat amb En Comú Podem a canvi del suport d’aquest grup als pressupostos. Els comptes no estan garantits, perquè ERC necessita lligar també el suport del PSC o de Junts, amb qui negocia. Però és un acord, està escrit i s’ha de complir se suposa. De fructificar, de concretar-se, de fer-se el projecte el primer semestre i d’iniciar-les les obres just després l’equipament que ha de substituir (i multiplicar la capacitat) de l’Antic Hospital arribaria pels pèls al termini marcat al full de ruta del Consorci.

L’Hospital d’Atenció Intermèdia, així com el nou CAP de Cirera Molins, tenen partida pressupostària pel projecte executiu, que s’ha de concursar. Ramon Cunillera confia que realment la partida entri als pressupostos de la Generalitat pel 2023 i es prioritzi. “El canvi qualitatiu que suposarà aquest equipament no només pel Consorci sinó per Mataró i el Maresme és enorme, és una millora de l’atenció sanitària de la comarca molt gran. Seran 250 llits que significa tenir la cobertura sanitària necessària de la gent gran d’aqui al 2050, en base al nostre pla funcional que cobreix necessitats propers 25 anys”, explica.

Ramon Cunillera, durant l'entrevista. Fotos: R. Gallofré

Ramon Cunillera, del Consorci Sanitari del Maresme. Fotos: R. Gallofré


Els hospitals sociosanitaris seran claus

Per entendre la necessitat imperiosa d’aquests nous sociosanitaris, des del Consorci Cunillera detalla que “el 2050 el 34% de la població tindrà més de 65 anys. Una de cada tres persones tindrà més de 65 anys i això suposarà repte social i assistencial molt gran. Necessitem hospitals i centres preparats per acollir aquesta demanda, hem d’avançar-nos en el temps i fer un hospital pensat per això”. 

El Consorci un pla funcional pactat amb Salut que preveu totes les característiques del que ha de tenir el futur de l’atenció intermèdia al país. “Serà un centre modern amb tots els espais i equipaments necessaris per a l’atenció. Per exemple unes àrees d'hospitalització preparades pel que és l'atenció intermèdia, atenció a processos crònics i amb malalts dependents, així com hospitals de dia molt grans per atenció ambulatòria per malalts que no calgui el seu ingrés, i també tots els  espais necessaris per fer rehabilitació”... explica.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive