Productes 0%, mites i realitat.
Productes 0%, mites i realitat.

Paula Saez

Mites i realitats dels productes 0%

Aparentment els productes 0% són bons per a la nostra dieta però ho són també per a la nostra salut? Descobrim la veritat i marquem quins són els mites i realitats de l’assumpte.

Començar a fer dieta és un dels propòsits que molts i moltes ens fixarem per a tractar de complir aquest nou any 2021. Estant de forma més constant i habitual a casa és més fàcil controlar el que mengem, però no tots els productes són adients per a la nostra salut. De fet, hi ha molts que porten l’etiqueta de “0% greixos”, light, diet o low i sembla que són adequats per a incloure’ls en la nostra dieta setmanal i diària degut a que porten pocs greixos, sucres i demés però són realment bons per a la nostra salut? Què signifiquen exactament aquestes etiquetes? Us ho expliquem a continuació, a més de recordar-vos que també us vam parlar dels suplements vitamínics i els casos en els que són adients o no.

Mites i realitats dels productes light i 0%

Per començar, podem esmentar que el risc principal de comprar aquests tipus de productes està en la dependència que generen o el consum indiscriminat dels mateixos, ja que si pensem que tenen menys calories i greixos, acabarem per abusar d’ells. Un exemple són les patates fregides de bossa etiquetades amb l’indicatiu de 0% i light. Porten diversos additius i ingredients que redueixen el seu valor nutricional, per la qual cosa en aquest cas seria més adient buscar unes patates més naturals i que només portin oli d’oliva verge extra per picar entre hores (tot i que serà encara millor escollir una peça de fruita o fruits secs en comptes d’aquests snacks).

També hem de tenir en compte els substitutius de sucre que porten aquests productes com aspartame, un edulcorant no calòric el consum del qual no és massa recomanable, sobretot si es ho fem en excés, ja que poden produir efectes secundaris negatius. Exemples de productes que el porten són: xarops, gelats congelat, begudes refrescants carbonatades, cereals i productes d’aigua amb sabors. Alguns d’ells poden tenir versions 0%, ja que hi ha una mica de tot. Un altre d’aquests components és la fructosa, substitutiu del sucre natural (sacarosa). Aporta baixos nivells de glucosa en sang, per la qual cosa no estimula la secreció de insulina. En aquest cas, els productes que porten fructosa són adients per a les persones diabètiques, però s’ha de tenir en compte que aporten les mateixes calories que els que porten sacarosa.

En línies generals, com podem comprovar, aquests productes poden ser perillosos per a la nostra salut, ja que tot i que contenen una mitjana del 30% menys de calories, greixos i sodi que els sucres normals, una baixa ingesta d'aquests components podria traduir-se en hipertensió, desordres gàstrics o afeccions en el sistema renal. Per aquest motiu, no n'hi ha prou amb incloure productes dietètics en la dieta per baixar de pes, sinó que el més adient serà sempre seguir una alimentació variada, equilibrada i d’acord amb les necessitats de cada persona, ja que el nostre cos i organisme té unes necessitats diferents si fem exercici o no i segons altres paràmetres. La situació ideal sempre serà la de consultar les etiquetes de cada producte que comprem, saber interpretar-les i escollir aquells que siguin realment sans i bons per a la nostra salut.

Font: salud180

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive