Batch Cooking
Batch Cooking

Paula Saez / Ferran Pous

Batch cooking: què és i com pots millorar la teva dieta

Expliquem en què consisteix l’anomenat “Batch cooking” i com podem millorar la nostra planificació setmanal i la nostra dieta amb aquest mètode.

Venim d’una època nadalenca marcada per dinars i sopars copiosos que ens han deixat ben tips i satisfets. Tot i això, ara que comencem un nou any 2021 ens toca fer bondat i començar a complir els nostres propòsits anuals basats en fer dietesexercici i molt més. Per aquest motiu, a continuació us expliquem un mètode que potser no coneixeu: el “Batch cooking”. Bàsicament es tracta d’una forma d’organitzar i cuinar els àpats de tota la setmana durant una tarda intensa per així guanyar temps durant els dies laborals a més d’obtenir altres beneficis que deixem especificats més avall.

Què és el Batch Cooking?

Avui en dia, en plena era de xarxes socials i Internet, qualsevol tendència es converteix en una moda amb molta més facilitat. Aquest és el cas del Batch Cooking, que el passat 2020 va créixer fins a arribar a totes les cantonades del món. És un anglicisme que defineix un mètode que molts duen a terme des de fa moltes generacions: el de cuinar una tarda per a tota la setmana.  Si bé es cert que haurem d’emprar un bon grapat d’hores per poder deixar tot llest i que necessitarem tenir diverses tuppers a casa per emmagatzemar el que cuinem, a mesura que la setmana avanci ens alliberarà molt temps per dedicar al que vulguem. 

Beneficis del Batch Cooking: com millorar la dieta amb aquest mètode

 • Menjar casolà
 • Menjar casolà: si cuinem tot a casa i ho emmagatzemem per a menjar-ho a mesura que avanci la setmana, ens assegurem de fugir del menjar ultraprocessat i de baixa qualitat que sol estar relacionat amb el fast food i l’elaborat fora de la nostra llar, ja que mai estarem del tot segurs dels ingredients que porta i el mètode d’elaboració que han emprat per a cuinar-ho. Per aquest motiu, sempre serà preferible el prioritzar menjar tot allò que hem cuinat nosaltres mateixos o algú proper de la nostra família a casa.
 • Planificar i millorar la nostra dieta
 • Planificar i millorar la nostra dieta: en cas de seguir el mètode del Batch Cooking podem planificar tot allò que menjarem a mesura que la setmana avanci. La situació ideal és la d’acudir a un dietista especialitzatque ens ajudi a crear un pla d’aliments personalitzat per al nostre cas particular, però si no patim cap problema relacionat amb l’alimentació podem planificar nosaltres mateixos el que menjarem els set dies de la setmana.
 • temps que dediquem a la cuina copia
 • Reduir el temps que dediquem a la cuina: sembla mentida, però és cert. Si només dediquem una tarda a cuinar tots els àpats de la setmana reduirem en gran mesura el temps que passem en la cuina diàriament. Això sí, és probable que haguem de repetir un mateix àpat en més d’una ocasió durant la setmana, però sempre podem alternar entre diverses versions i combinar aliments per a aconseguir plats lleugerament distints. 
 • Estalviar calers
 • Estalviar calers: a banda d’estalviar el que costa demanar menjar per emportar o que ens arribi al nostre lloc de feina o casa, també podrem estalviar fer grans compres i així anar al supermercat amb la idea clara del que volem i necessitem comprar. A més, això ens servirà per a evitar que molts aliments es facin malbé i que només tinguem a la nevera i la despensa allò essencial. 

Comentaris (1)

jordi Fa 1 any
Totes les dietes han de tenir un nom anglès???

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive