Tot sobre la metformina
Tot sobre la metformina

Paula Saez

La metformina i el seu tractament per a un tipus de diabetis

Un tipus de medicament per tractar la diabetis que ajuda al nostre organisme a reduir els nivells de glucosa a la sang.

La diabetis és una malaltia crònica que afecta al organisme i causa una incorrecta regulació de la quantitat de sucre a la sang. Es produeix per una producció insuficient d’insulina, una resistència a aquest element o ambdós casos. Hi ha dos tipus principals de diabetis i les causes i factors de risc són diferents per a cadascun d’ells. Aquelles persones que la pateixen han d’acudir a un metge especialitzat per rebre el tractament adequat, però estar informats i expandir el nostre coneixement sobre medicina sempre va bé. Per aquest motiu, a continuació us expliquem què és la metformina i com pot ajudar als pacients diagnosticats amb diabetis.

Què és la metformina? 

La metformina és un medicament que serveix per tractar la diabetis i pertany al grup dels anomenats “biguanides”. Es pot trobar en forma de comprimits de 850 mg recoberts per una pel·lícula EFG, comercialitzats amb el nom complert de “Metformina Teva”. És necessari tenir recepta mèdica per adquirir-lo. 

Per a què serveix la metformina

La metformina s'empra per tractar els pacients amb diabetis de tipus 2 (també anomenada diabetis no insulinodependent) quan la dieta i l'exercici per si sols no han estat suficients per controlar el seu nivell de glucosa a la sang. S'utilitza especialment en els pacients amb sobrepès i, tal i com la lògica ens invita a pensar, la quantitat a prendre i la seva regularitat variarà en funció de la franja d’edat del pacient. Per aquí deixem algunes indicacions que podem trobar detallades al prospecte del medicament que ens ocupa:

  • Adults: poden prendre Metformina Teva sola o acompanyada d'altres medicaments per tractar la diabetis (és a dir, els medicaments presos per via oral o insulina). Els adults comencen generalment amb 500 mg o 850 mg de Metformina Tevados o tres vegades al dia. La dosi diària màxima és de 3000 mg dividits en 3 preses. Si el pacient en qüestió té una funció renal reduïda, el metge li pot receptar una dosi menor.
  • Nens i adolescents (de més de 10 anys): els nens a partir de 10 anys i els adolescents comencen generalment amb 500 mg o 850 mg de Metformina Teva, una vegada al dia. La dosi màxima diària és de 2000 mg dividits en 2 o 3 preses. En aquest grup d’edats es pot prendre Metformina Teva sola o acompanyada d'insulina
  • Nens (entre 10 i 12 anys): el tractament de nens entre 10 i 12 anys està només recomanat sota consell específic del metge especialitzat, ja que l'experiència clínica en aquest grup de pacients és limitada..

D’altra banda, si s'utilitza també insulina, el metge indicarà com començar a prendre Metformina Teva en cada cas. Per aquest motiu, és necessari obtenir la prescripció mèdica per començar el tractament d’aquest medicament, que també es pot emprar en casos d'insulinoresistència i associació a l'ovari poliquístic en dones (en aquest cas s’ha d’acudir al ginecòleg). 

Font: cima

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive