-
-

Pacient expert sobre diabetis tipus 2 a l’ABS de Cirera-Molins

Els diabètics participants van puntuar amb un excel·lent el programa de darreres edicions

Del 19 d’abril al 21 de juny, l’ABS Cirera-Molins acull la tercera edició del programa pacient expert sobre diabetis de tipus 2, un programa comunitari que buscar socialitzar aquesta malaltia crònica i promoure l’automaneig, la participació activa i l’autocura per part del diabètic per millorar la seva qualitat de vida. L’assistència a aquest programa és gratuïta i té una durada de 10 sessions. S’impartirà un cop a la setmana: els dimecres de 10:30h a 12h a l’ABS Cirera-Molins.

La diabetis de tipus 2, és a dir, la que es desenvolupa en l’edat adulta, és una de les malalties cròniques més incidents al món. I va en augment. Actualment, un 7,2% de catalans són diabètics, unes 550.000 persones aproximadament, afectant el 8% dels homes i el 6,9% de les dones. Cada any es diagnostiquen 402 nous casos de diabetis. L’ABS Cirera-Molins va decidir impartir un programa sobre aquesta malaltia pel seu l’alt impacte en aquests barris, amb un total de 1.173 diabètics comptabilitzats. 

Les dues edicions del programa pacient expert sobre diabetis realitzats a l’ABS Cirera-Molins han comptat amb un alt grau de participació: del 75% en el primer grup i del 80% en el segon. Ambdós grups, majoritàriament d’entre 66 i 75 anys d’edat, han valorat amb un excel·lent el grau de satisfacció del programa. Els resultats demostren que saber més de la diabetis millora la qualitat de vida dels malalts. Els assistents al programa han incrementat un 8% el coneixement sobre la diabetis, especialment en alimentació i nutrició, hàbits i estil de vida, consciència de la malaltia i autocura.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive